Eurobank: Παρακάμπτει και τον Αστικό Κώδικα προς χάρη των Παπαθανάσηδων

Eurobank: Παρακάμπτει και τον Αστικό Κώδικα προς χάρη των Παπαθανάσηδων

Η παντιέρα σηκώθηκε νωρίς… Ήταν η κατακλείδα της χθεσινής ανακοίνωσης της Eurobank που σήκωσε τον αχό της αμφισβήτησης του Documento για την υπόθεση Παπαθανάση. Πέρα από τον επενδυτή που αναζητείται για να επενδύσει σε μία εταιρεία-σαπάκι, η Eurobank μας πληροφόρησε ότι έχει ανακτηθεί το 75% του αρχικού κεφαλαίου της πίστωσης. Επίσης μας ενημέρωσε ότι το 2018 εκπλειστηρίασε 4 ακίνητα της ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP, της εταιρείας δηλαδή για την οποία εγγυήθηκε ο Ν. Παπαθανάσης και που έχει διευθύνοντα σύμβουλο τον αδελφό του, ο οποίος μένει στην ίδια πολυκατοικία που κατοικεί ο αν. υπουργός Ανάπτυξης αλλά εκείνος δηλώνει ότι έχει προβλήματα στην επικοινωνία μαζί της γιατί έχει αποβιώσει ένας εκ των μετόχων.

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται το «ξέπλυμα» Παπαθανάση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Οι ανακτήσεις από το σύνολο των ανωτέρω ενεργειών ανέρχονται στο ποσό των €550.000 περίπου, σε μετρητά, που αντιστοιχεί στο 52% του λογιστικού υπολοίπου της απαίτησης, ενώ το ύψος των ανακτήσεων αθροιστικά από την έναρξη τη σύμβασης, εάν συμπεριληφθούν και οι αποπληρωμές κεφαλαίου κατά την περίοδο εξυπηρέτησης του, φθάνει περίπου το 75% του αρχικού κεφαλαίου της πίστωσης», είναι η ακριβής τοποθέτηση της Eurobank.

Άρα εύκολα προκύπτει από τη γραμματική διατύπωση της ανακοίνωσης της Eurobank, ότι η Τράπεζα και στη συνέχεια η Do Value, έχουν αποφασίσει να εισπράξουν μόνο το αρχικό κεφάλαιο που ανερχόταν σε 1.054.000 ευρώ το 2015.

Ωστόσο η Τράπεζα που κατέθεσε την αγωγή διάρρηξης των εικονικών μεταβιβάσεων λόγω καταδολίευσης δανειστών, αιτήθηκε και τελικά πέτυχε την έκδοση διαταγής πληρωμής για το ποσό του 1.458.548,29 ευρώ καθώς υπολόγισε και τους τόκους μέχρι τη ημέρα κλεισίματος του ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού (28-08-2015). Μάλιστα αιτήθηκε και πέτυχε να υπάρξει τοκοφορία μέχρι ολοσχερούς εξοφλήσεως, κάτι που ακόμη και σήμερα δεν έχει επιτευχθεί.

Γιατί τέτοια «στοργή» για τους Παπαθανάσηδες;

Η ευνοιοκρατία της Eurobank και της Do Value (προφανώς ανέλαβε το δάνειο μετά τη θέση σε ισχύ του ΗΡΑΚΛΗ στο τέλος του 2019, ενώ ο πλειστηριασμός των ακινήτων έγιναν το 2018, σύμφωνα πάντα με την Eurobank) σε όλο της το μεγαλείο. Πώς είναι δυνατόν το 2015 η Τράπεζα να αιτείται να λάβει το κεφάλαιο συν τους τόκους μέχρι εξοφλήσεως (το ποσό έτσι ξεπερνά τα 2 εκ ευρώ) και μετά να ζητά να αναλάβει μόνο το 1,054 εκ ευρώ που αφορά στο αρχικό κεφάλαιο; Τι άλλαξε τα «μυαλά» στη Eurobank; Υπενθυμίζουμε ότι η διαταγή πληρωμής και η αγωγή της Eurobank, κατατέθηκε το 2015 ενώ από το 2016 ο Νικόλαος Παπαθανάσης ανέλαβε, με την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον Κ. Μητσοτάκη, τη θέση του Γενικού Διευθυντή του κόμματος. Γιατί τα στελέχη της ήδη από το 2018 προκαλούν τέτοια ζημιά στην Τράπεζα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2018 εκπλειστηριάστηκαν, σύμφωνα με Eurobank, 4 ακίνητα της εταιρείας των αδελφών Παπαθανάση, ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP. Όπως οι ίδιοι ομολογούν τα χρήματα από τους πλειστηριασμούς κατευθύνθηκαν στην αποπληρωμή του κεφαλαίου ύψους 1,054 εκ ευρώ αφού προφανώς χαρίστηκαν οι τόκοι με τους οποίους η οφειλή (άρα και η εγγύηση του ευθυνόμενου ως πρωτο-οφειλέτη Ν. Παπαθανάση) ξεπερνά πλέον τα 2 εκ ευρώ.

Δείτε επίσης: Πλήρης επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Documento από τη Eurobank για την υπόθεση Παπαθανάση

Παρακάμπτουν τον Αστικό Κώδικα

Ας πάμε τώρα στον Αστικό Κώδικα. Ένα από τα κυρίαρχα νομοθετήματα της χώρας. Εκεί υπάρχει το άρθρο 423. Είναι γνωστό ότι η Νομική Υπηρεσία της Eurobank είναι αν μη τι άλλο κατηρτισμένη…

Εμείς απλώς παραθέτουμε το άρθρο. Δεν χρειάζεται νομική παιδεία καθώς δεν έχει δυσνόητές φράσεις ή λέξεις. Μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης που έχει γνώσεις τουλάχιστον δημοτικού!

Συγκεκριμένα το άρθρο 423 του Αστικού Κώδικα αναγράφει επί λέξει: «Αν το χρέος αποτελείται από κεφάλαιο, τόκους και έξοδα η παροχή καταλογίζεται πρώτα στα έξοδα, έπειτα στους τόκους και τελευταία στο κεφάλαιο. Ο δανειστής μπορεί να αρνηθεί την αποδοχή της παροχής, αν ο οφειλέτης όρισε αλλιώς τον καταλογισμό».

Τι έπραξε η Eurobank ήδη από το 2018 (όπου ήδη ο κος Ν. Παπαθανάσης ως έμπιστος του Κ. Μητσοτάκη ήταν Γενικός Διευθυντής της ΝΔ); Πήρε τα χρήματα από τα ακίνητα της ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP που βγήκαν στον πλειστηριασμό και τα έβαλε προς εξόφληση κεφαλαίου. Τους τόκους που είχε αιτηθεί το 2015 και πέτυχε με την έκδοση της με αριθμό 11580/21-10-2015, όταν ο κος Παπαθανάσης δεν είχε αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση της ΝΔ, τους έγραψε στο χιόνι. Γιατί τέτοια συμπεριφορά απέναντι στους Παπαθανάσηδες από τη Eurobank; Έτσι έχει πράξει η Eurobank και εν συνεχεία η Do Value απέναντι στους κόκκινους δανειολήπτες; Γιατί τώρα που οι κατακλυσμιαίες και εξ εγγραφών αποκαλύψεις στήνουν στον τοίχο τον εξωκοινοβουλευτικό αν. υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση και τον Κ. Μητσοτάκη για τις επιλογές του, η ανακοίνωση της Eurobank θολώνει τα νερά για να δώσει διέξοδο διαφυγής;

Διαβάστε επίσης

Νίκος Παπαθανάσης: Ο δόλιος υπουργός που πουλάει ανάπτυξη

Αποκάλυψη: Για χρέος 2,065 εκατ. ευρώ, ο Παπαθανάσης πλήρωσε 50.000 στη Eurobank

ΣΥΡΙΖΑ: «Να δημοσιεύσει τον διακανονισμό που έσβησε 2 εκατ. χρέη με μόλις 50.000 ευρώ ο Παπαθανάσης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter