Eurobasket 2022: Η Εθνική ψάχνει την τρίτη νίκη κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία

Eurobasket 2022: Η Εθνική ψάχνει την τρίτη νίκη κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία

Επιστροφή στη δράση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το χθεσινό «ρεπό» από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Eurobasket 2022, με την Εθνική να αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία (18:00, ΕΡΤ1).

Η εκκίνηση του τουρνουά για τη «γαλανόλευκη» ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς ο Δημήτρης Ιτούδης σημείωσε με «τσεκ» τις δύο δύσκολες αναμετρήσεις με την Κροατία και την Ιταλία, γεγονός που αναδεικνύει την Ελλάδα ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον Γ’ Όμιλο, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για ευνοϊκότερες «διασταυρώσεις» στα νοκ άουτ.

Η αναμέτρηση με τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία μετρά δύο ήττες στον όμιλο, αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να γίνει αγωνιστική διαχείριση από τον Δημήτρη Ιτούδη, δίνοντας «ανάσες» σε όσους «τράβηξαν» περισσότερο «κουπί» στα δύο προηγούμενα ματς, αλλά και περισσότερα αγωνιστικά λεπτά σε παίκτες όπως ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που ακολούθησαν την αποστολή στο Μιλάνο, όχι απόλυτα έτοιμοι μετά τον τραυματισμό τους.

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού αναμένεται να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του Κώστα Αντετοκούνμπο στη 12άδα, ο οποίος ακολούθησε κομμάτι της προπόνησης της Κυριακής. Το τεχνικό επιτελείο της «γαλανόλευκης» περιμένει να δει τον 24χρονο σέντερ στο παρκέ, αν όχι σήμερα, τότε στα δύο επόμενα ματς με την Ουκρανία και την Εσθονία.

Η Εθνική μας ομάδα λογίζεται ως το απόλυτο φαβορί τόσο στη σημερινή αναμέτρηση με τη Μεγάλη Βρετανία, όσο και στις επόμενες δύο με την Ουκρανία (6/9) και την Εσθονία (8/9) που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του Γ’ Ομίλου του Eurobasket 2022 που διεξάγεται στο Μιλάνο, ωστόσο η συγκέντρωση και η σοβαρότητα δεν γίνεται να λείπει, καθώς το Eurobasket ανέκαθεν είναι τουρνουά εκπλήξεων, στις οποίες δεν θέλει να «πέσει» η «γαλανόλευκη».

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του Γ’ Ομίλου

1. Ουκρανία 4 (2-0)
2. Ελλάδα 4 (2-0)
3. Κροατία 3 (1-1)
4. Ιταλία 3 (1-1)
5. Εσθονία 2 (0-2)
6. Μ. Βρετανία 2 (0-2)

Κροατία – Εσθονία (15:15)
Μεγ. Βρετανία – Ελλάδα (18:00)
Ουκρανία – Ιταλία (22:00)

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

Εσθονία – Μ. Βρετανία (15:15)
Ελλάδα – Ουκρανία (18:00)
Ιταλία – Κροατία (22:00)

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Κροατία – Ουκρανία (15:15)
Εσθονία – Ελλάδα (18:00)
Μ. Βρετανία – Ιταλία (22:00)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter