Eurobasket 2022: Η ομιλία Ιτούδη στα αποδυτήρια: «Συγχαρητήρια, αλλά η αποστολή είναι άλλη» (Video)

Eurobasket 2022: Η ομιλία Ιτούδη στα αποδυτήρια: «Συγχαρητήρια, αλλά η αποστολή είναι άλλη» (Video)

Η Εθνική μπάσκετ εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στη νοκ – άουτ φάση του Eurobasket 2022 μετά τη νίκη της με 93-77 επί της Μεγάλης Βρετανίας το απόγευμα της Δευτέρας στο Μιλάνο.

Η «γαλανόλευκη» σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον Γ’ Όμιλο, με τον Δημήτρη Ιτούδη να συγχαίρει τους παίκτες του, τονίζοντάς τους ωστόσο ότι η αποστολή τους σε αυτό το Eurobasket είναι άλλη και οι στόχοι προφανώς υψηλότεροι από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Κάνατε εξαιρετική δουλειά. Ήταν από τις μέρες που πραγματικά απόλαυσα να σας προπονώ. Είχαμε λύσεις, ήταν και ο Λούντζης από τον πάγκο, οι συνεργασίες Σλούκα – Παπαγιάννη ήταν εξαιρετικές. Είχαμε μία επιπλέον διάσταση στο παιχνίδι μας», ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης στην ομιλία του στα αποδυτήρια μετά το τέλος του χθεσινού ματς.

«Έτσι πρέπει να δουλεύουμε. Δεν ήταν η ημέρα του Τάιλερ (σ.σ Ντόρσεϊ) ή τον Νικ (σ.σ Καλάθη), μπορεί να είναι του Λούντζη ή του Λαρεντζάκη. Αυτό πρέπει να το έχουμε κατά νου. Προκριθήκαμε και μαθηματικά στα νοκ άουτ, αλλά έχουμε μία διαφορετική αποστολή εδώ», συμπλήρωσε ο 52χρονος ομοσπονδιακός προπονητής.

Η ομιλία του Δημήτρη Ιτούδη:

Με νίκη «κλειδώνει» την πρωτιά

Η «γαλανόλευκη» δίνει σήμερα το τελευταίο back-to-back παιχνίδι της στη διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας την ευχάριστη έκπληξη του Ομίλου, Ουκρανία (18:00, ΕΡΤ 1) σε ένα ματς που θα κρίνει την πρωτιά στο Group C. Τη Δευτέρα, η ομάδα του Μπογκάτσκις επικράτησε και της οικοδέσποινας Ιταλίας (84-73) φτάνοντας τις τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, έχοντας το ίδιο ρεκόρ με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας μετά το ματς με τη Βρετανία, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε τις απαραίτητες ανάσες και αναμένεται να επιστρέψει στη 12άδα, ενώ το επιτελείο της Εθνικής θα κρίνει και την κατάσταση του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος είτε σήμερα, είτε στο ματς της Πέμπτης με την Εσθονία θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, η Εσθονία αντιμετωπίζει τη Βρετανία (15:15) και η Ιταλία στην Κροατία (22:00).

Η βαθμολογία του Γ’ Ομίλου

  1. Ουκρανία 6 (3-0)
  2. Ελλάδα 6 (3-0)
  3. Κροατία 5 (2-1)
  4. Ιταλία 4 (1-2)
  5. Εσθονία 3 (0-3)
  6. Μ. Βρετανία 3 (0-3)
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter