Eurobasket 2022: Η ώρα των νοκ άουτ – Τα ζευγάρια και τα πιθανά… συναπαντήματα της Εθνικής

Eurobasket 2022: Η ώρα των νοκ άουτ – Τα ζευγάρια και τα πιθανά… συναπαντήματα της Εθνικής

Ώρα νοκ άουτ, ώρα… Βερολίνου για το Eurobasket 2022 και την Εθνική μας ομάδα, η οποία έκανε -και με το παραπάνω- το καθήκον της στην πρώτη φάση, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του Γ’ Ομίλου με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς.

Η αποστολή της «γαλανόλευκης» ταξιδεύει σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα από το Μιλάνο στο οποίο έδωσε τα ματς του Ομίλου, φιλοδοξώντας να ξεκινήσει μία ακόμη επιτυχημένη πορεία φτάνοντας μέχρι το βάθρο.

Το πρώτο challenge ακούει στο όνομα Τσεχία. Η Εθνική θα αντιμετωπίσει τους Τσέχους το βράδυ της Κυριακής (11/9, 21:45 ΕΡΤ 1) οι οποίοι έχουν… ταλαιπωρήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις δύο τελευταίες συναντήσεις. Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2019, η Ελλάδα χρειαζόταν νίκη με +12 ώστε να προκριθεί στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ στην Κίνα. Εν τέλει, ήρθε η νίκη, όχι όμως με την απαιτούμενη διαφορά (84-77), γεγονός που έδωσε την πρόκριση στην προσεχή αντίπαλο της Ελλάδας.

Η δεύτερη «τραυματική» συνάντηση έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2021, με τις δύο χώρες να «κονταροχτυπιούνται» στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά στον Καναδά. Ο νικητής θα έπαιρνε το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα, με τους Τσέχους να επικρατούν με 97-72 της Εθνικής Ομάδας, ελλείψει Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αυτή τη φορά τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά, καθώς η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα ψάξει να «κεφαλαιοποιήσει» το εξαιρετικό momentum που βρήκε από τις επιτυχίες της στη φάση των Ομίλων. Σε περίπτωση πρόκρισης, τότε η «γαλανόλευκη» πέφτει πάνω στον νικητή του ζευγαριού Γερμανία / Μαυροβούνιο (13/9), ενώ εάν ο δρόμος επιφυλάσσει και συνέχεια, τότε στα ημιτελικά ο πιθανός αντίπαλος θα προκύψει από τις μονομαχίες της Ισπανίας με τη Λιθουανία και της Φινλανδίας με την Κροατία.

Το πρόγραμμα των νοκ άουτ του Eurobasket 2022

Φάση των «16»

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Τουρκία-Γαλλία (13:00)
Σλοβενία-Βέλγιο (15:45)
Γερμανία-Μαυροβούνιο (19:00)
Ισπανία-Λιθουανία (21:45)

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Ουκρανία-Πολωνία (13:00)
Φινλανδία-Κροατία (15:45)
Σερβία-Ιταλία (19:00)
Ελλάδα-Τσεχία (21:45)

Προημιτελικοί

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 

Ισπανία/Λιθουανία-Φινλανδία/Κροατία (1)
Γερμανία/Μαυροβούνιο-Ελλάδα/Τσεχία (2)

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

Σλοβενία/Βέλγιο-Ουκρανία/Πολωνία (3)
Τουρκία/Γαλλία-Σερβία/Ιταλία (4)

Ημιτελικοί

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

Νικητής 1-Νικητής 2
Νικητής 3-Νικητής 4

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter