Eurocup: «Έπεσε» στο Μονακό η ομάδα του Πρίφτη

Eurocup: «Έπεσε» στο Μονακό η ομάδα του Πρίφτη

Μέσα από τα χέρια της έχασε η Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη, στον πρώτο τελικό του Eurocup. Η γηπεδούχος Μονακό κέρδισε με 89-87 αν και βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά και χρειάζεται άλλη μία νίκη (εκτός έδρας όμως), για να κατακτήσει το τρόπαιο. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 42-44.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ Τζόρνταν Θίοντορ σπατάλησε δύο πολύτιμες κατοχές. H τάπα του Λεσόρτ στην εκπνοή προστάτευσε τη νίκη των Γάλλων.

Η σειρά των τελικών μεταφέρεται στο Καζάν, όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας την Παρασκευή. Το τρόπαιο θα κριθεί στις δύο νίκες και αν χρειαστεί τρίτο ματς, αυτό θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα, πάλι στη Ρωσία.

Οι Γκρέι (23), Λεσόρτ (17), Μποστ (16), Νάιτ (14) οδήγησαν τη Μονακό στη νίκη. Ο Κλιμένκο πέτυχε 22 πόντους, ο Θίοντορ 15, ο Χόλαντ 14 και ο Κάνααν 12 για τους ηττημένους.

Εκτός του Πρίφτη, στην Ούνιξ εργάζονται άλλοι τέσσερις Έλληνες: ο μπασκετμπολίστας Κώστας Καϊμακόγλου, που στα 38 του έχει ελάχιστη συμμετοχή, οι προπονητές Θωμάς Νίκου και Βασίλης Σίμτσακ και ο φυσιοθεραπευτής Χάρης Γλάρος. Μάνατζερ της ομάδας είναι ο Ιταλός Κλαούντιο Κολντεμπέλα, που έζησε πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Τόσο η Ούνιξ, όσο και η Μονακό, έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Euroleague τα επόμενης περιόδου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter