Euroferry Olympia: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά μόλις άνοιξαν τον καταπέλτη

Euroferry Olympia: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά μόλις άνοιξαν τον καταπέλτη
Φωτογραφία αρχείου

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο εσωτερικό του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, στο λιμάνι του Αστακού, μετά το άνοιγμα του καταπέλτη.

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που αναζωπυρώθηκε στο εσωτερικό του δεύτερου γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, που βρίσκεται στο λιμάνι του Αστακού, μετά το άνοιγμα του καταπέλτη.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ένα κλιμακοφόρο όχημα, ενώ ρίψεις νερού γίνονται και εξωτερικά της λαμαρίνας του πλοίου προκειμένου να μειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονος καπνός ενώ μόνο όταν σβήσουν εντελώς όλες οι εστίες φωτιάς και καθαρίσει ο αέρας στο εσωτερικό του, θα ξεκινήσει η ρυμούλκηση των φορτηγών και των οχημάτων.

Οι μηχανικοί των συνεργείων της Πυροσβεστικής είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν και τον τελευταίο πύρο που συγκρατούσε την πόρτα του καταπέλτη – ωστόσο αποφεύγουν να τον ανοίξουν έως ότου τεθούν υπό έλεγχο οι αναζωπυρώσεις.

Σημειώνεται, ότι ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, ανήλθε στους 8, ενώ 3 άτομα ακόμα φέρονται να αγνοούνται. Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter