Euroferry Olympia: «Από το 2013 κάνουμε καταγγελίες για την Grimaldi»- «Έπρεπε να περάσουν 4 μέρες για να εντείνουν τις έρευνες» λένε συγγενείς

Euroferry Olympia: «Από το 2013 κάνουμε καταγγελίες για την Grimaldi»- «Έπρεπε να περάσουν 4 μέρες για να εντείνουν τις έρευνες» λένε συγγενείς

Για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο πλοίο της Euroferry Olympia αλλά και για τις καθυστέρηση στις έρευνες μιλάνε οι οργισμένοι συγγενείς των αγνοουμένων που αγωνιούν να μάθουν νέα από τις αρχές για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

«Από το 2013 παλεύουμε και κάνουμε καταγγελίες για την συγκεκριμένη γραμμή της Grimaldi αλλά και για της Αγκόνας και της Βενετίας. Είναι πλήρως ακατάλληλα τα πλοία» επισήμανε ο Ηλίας Γεροντιδάκης, γιος ενός από τους δέκα αγνοουμένους, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ.

«Είναι άθλια, δεν κάνουν γι΄αυτή τη γραμμή. Δεν είμαστε ζώα» πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Γεροντιδάκης, παρά τα μέτρα προστασίας που πρέπει να εφαρμόζονται λόγω του κορονοϊού η εταιρεία στοιβάζει τους επιβάτες σε μία καμπίνα, τέσσερα άτομα, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα η εταιρεία τους πληροφορεί πως δεν δικαιούνται καμπίνα, αλλά κρεβάτι γι΄αυτό και πολλοί επιβάτες αναγκάζονται να κοιμούνται μέσα στα οχήματά τους.

«Το ένα φορτηγό είναι κολλητό με το άλλο. Έτσι είναι όλα τα καταστρώματα» υπογράμμισε ο κ. Γεροντιδάκης εκφράζοντας την ελπίδα τους πως ο πατέρας του θα είναι ζωντανός.

«Υπάρχει μια ελπίδα, αλλά επειδή γνωρίζω το γκαράζ, λέω δεν… Ο πατέρας μου ήταν στο κεντρικό γκαράζ, στην είσοδο. Αυτό σημαίνει πως εφόσον η φωτιά πήρε στο ακριβώς παραπάνω γκαράζ, από την ασφυξία και μόνο δεν θα άντεχε».

«Βγαίνανε την επόμενη ημέρα με κόκκινα εξανθήματα από τους κοριούς και τους ψύλλους»

Για αργοπορία στις έρευνες έκανε λόγω η Βάνα Μπεκιάρη, η οποία δεν έχει επικοινωνήσει με το σύζυγό της από την περασμένη Πέμπτη λίγο πριν επιβιβαστεί εκείνος στο πλοίο.

«Αγωνιώ αλλά η δική μου αγωνία δεν έχει νόημα μπροστά στην αγωνία που βιώνει αυτή την στιγμή ο άντρας μου. Γι αυτό παρακαλούσα να ενταθούν οι έρευνες αλλά έπρεπε να έρθει η τρίτη και η τέταρτη ημέρα για να το κάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μπεκιάρη μιλώντας στο Open.

Ο σύζυγός μου είναι εγκλωβισμένος στον δεύτερο ντεκ του πλοίου. Όταν ταξίδευε με το συγκεκριμένο καράβι απέφευγε να πάρει την καμπίνα γιατί οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Τους στοιβάζουν τέσσερις στην καμπίνα, οι τουαλέτες είναι σε άθλια κατάσταση, προτιμούσε να μένει στο αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο καράβι. Πολλοί συνάδελφοί του βγαίνανε την επόμενη ημέρα με κόκκινα εξανθήματα από τους κοριούς και τους ψύλλους που υπήρχαν στα κλινοσκεπάσματα» καταγγέλλει η ίδια.

«Το ΕΜΑΚ που κάνει την έρευνα πηγαίνει έρποντας. Δεν μπορούν να περάσουν μέσα στο καράβι, σέρνονται κάτω από τα φορτηγά. Τα αυτοκίνητα είναι κολλημένα μεταξύ τους, είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες» είπε και εύχεται να μην βουλιάξει το καράβι.

 

Διαβάστε επίσης

Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η αγωνία για τους 10 αγνοούμενους – Νέα επιχείρηση από στελέχη της ΕΜΑΚ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter