Euroferry Olympia: Ελεγκτές είχαν εντοπίσει σημαντικές παραβιάσεις και ελλείψεις στο πλοίο δύο ημέρες πριν την πυρκαγιά

Euroferry Olympia: Ελεγκτές είχαν εντοπίσει σημαντικές παραβιάσεις και ελλείψεις στο πλοίο δύο ημέρες πριν την πυρκαγιά

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα για τις σοβαρές παραβάσεις στο πλοίο Euroferry Olympia. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση σε απροειδοποίητο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο στις 16 Φεβρουαρίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ελεγκτές είχαν εντοπίσει κρίσιμες παραβάσεις στο πλοίο, με ελλείψεις στο λειτουργικό εγχειρίδιο πυρασφάλειας.

Ο έλεγχος έγινε από τέσσερις επιθεωρητές αντί των δύο ως συνήθως, κάτι που πιθανώς υποδεικνύει ότι οι Αρχές στην Ηγουμενίτσα είχαν ήδη εντοπίσει προβλήματα στο πλοίο και είχαν κινηθεί για να τα εντοπίσουν επίσημα. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν:

-ελλείψεις στο λειτουργικό εγχειρίδιο πυρασφάλειας
-έλλειψη καθαριότητας σε χώρους διαμονής, αναψυχής, φαγητού, τροφοδοσίας
-ανεπάρκεια εξαερισμού σε χώρους διαμονής, αναψυχής, φαγητού, τροφοδοσίας
-έλλειψη καθαριότητας στις υποδομές υγιεινής

Παρά τα παραπάνω, επετράπη τελικά στο πλοίο να συνεχίσει τα δρομολόγια, με περιθώριο 14 ημερών για να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται για κάθε μία από τις παραπάνω επισημάνσεις.

Σημειώνεται ότι το πλοίο φέρει ιταλική σημαία και αποτελεί ευθύνη του ιταλικού νηογνώμονα να επιτηρεί και επιβάλλει την τήρηση των προβλεπόμενων στο πλοίο.

Grimaldi: Αφού επετράπη ο απόπλους, ήταν όλα σωστά

Τα παραπάνω αντικρούουν τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ναυτιλιακής εταιρείας Grimaldi στην οποία ανήκει το πλοίο, Πολ Κυπριανού. Ο τελευταίος υποστήριξε στον Ant1 ότι το γεγονός πως δεν εμποδίστηκε ο απόπλους του πλοίου μετά τους ελέγχους των ελληνικών Αρχών δείχνει ότι δεν υπήρχαν προβλήματα στην πυρασφάλεια.

Υποστήριξε επίσης ότι η τοποθέτηση των οχημάτων στα γκαράζ δεν ήταν κατά παράβαση των κανόνων, παρότι υπάρχουν καταγγελίες ότι ο χώρος που έμενε μεταξύ οχημάτων ήταν τόσο στενός ώστε να μην μπορούν να κινηθούν όσοι προσπαθούσαν να συμβάλλουν στην πυρόσβεση. Παράλληλα, κατηγόρησε οδηγούς φορτηγών που παρέμειναν στα οχήματά τους ως παραβάτες των κανονισμών, που απαγορεύει την παραμονή εν πλω στα γκαράζ.

Διαβάστε επίσης:

Euroferry Olympia: «Από το 2013 κάνουμε καταγγελίες για την Grimaldi»- «Έπρεπε να περάσουν 4 μέρες για να εντείνουν τις έρευνες» λένε συγγενείς

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter