Eurogroup: Αναβολές επί αναβολών και τελικά… εκκίνηση με καθυστέρηση στην κρίσιμη συνεδρίαση

Eurogroup: Αναβολές επί αναβολών και τελικά… εκκίνηση με καθυστέρηση στην κρίσιμη συνεδρίαση

Η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:30 (ώρα Ελλάδος) έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές μέσα στην ημέρα.

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των μελών της Ε.Ε ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα, ωστόσο οι εργασίες εκκίνησαν τέσσερις (και κάτι) ώρες αργότερα. Ο Λουίς Ρέγκο, εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ανακοίνωσε μέσω Twitter την έναρξη της διαδικασίας, ζητώντας συγγνώμη απ’ όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Σεντένο: «Θεωρώ ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία»

Νωρίτερα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο Μάριο Σεντένο εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της συνεδρίασης στην οποία αναζητείται μία κοινή ευρωπαϊκή πορεία όσον αφορά τη λήψη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού. «Είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία. Πιστεύω – εξακολουθώ να πιστεύω – ότι αυτή τη φορά θα αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Και θα δείξουμε το αναγκαίο πνεύμα συμβιβασμού, το οποίο είναι το θεμέλιο της Ένωσης μας», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup.

Διαβάστε επίσης: Μέρκελ: Απορρίπτει τα κορονοομόλογα αλλά αισιοδοξεί για συμφωνία στο Eurogroup

Σαφές μήνυμα από τον πρόεδρο του Eurogroup: «Πρέπει να έρθουμε σε συμφωνία»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter