Eurogroup: Εγκρίθηκε η τεχνική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση

Eurogroup: Εγκρίθηκε η τεχνική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο (Staff level agreement) για την τρίτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η συζήτηση ήταν πολύ σύντομη και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο στην Αθήνα μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών.

Παράλληλα, σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμενόταν να εκλέξουν το νέο πρόεδρο του Eurogroup, με τον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο να επικρατεί τελικά στην ψηφοφορία.

Μοσκοβισί: Η θετική ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος στα καθήκοντα του νέου προέδρου του Eurogroup

Η θετική ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος θα είναι μεταξύ των βασικών καθηκόντων του νέου προέδρου του Eurogoroup, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο επίτροπος Οικονομίας, εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του νέου προέδρου του Eurogroup.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι τρία είναι, κατά την άποψή του, τα βασικά καθήκοντα του νέου προέδρου του Eurogrοup: να διοικήσει αποτελεσματικά το Eurogroup και να προχωρήσει στην εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, να ολοκληρώσει με θετικό τρόπο το ελληνικό πρόγραμμα φέτος το καλοκαίρι και να βελτιώσει τη δημοκρατική λογοδοσία του Eurogroup ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter