Eurogroup με στόχο τα κέρδη από τα ομόλογα

Eurogroup με στόχο τα κέρδη από τα ομόλογα

H επιστροφή ποσού 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ANFAs και SMPs) είναι ένα από τα θέματα που θα τεθούν στο Eurogroup της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, στο οποίο θα παραστεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Επίσης, θα συζητηθεί η ακύρωση της αύξησης του επιτοκίου που είχε επιβληθεί σε μέρος του δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κατά το 2ο μνημόνιο.

Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους ώστε να υλοποιήσει τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, με τους Θεσμούς να συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Το ποσό των 767 εκατ. ευρώ, καθώς και το 1 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκε τον Μάιο, αναμένεται να οδεύσουν για την απομείωση του χρέους, καθώς θεωρείται ότι οι αποφάσεις για τη χρησιμοποίησή τους για επενδύσεις θα ληφθούν εντός του επόμενου έτους.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σήμερα στις Βρυξέλλες θα συναντηθεί με τον νέο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι. Αύριο έχει επίσης προγραμματισμένη συνάντηση, στο περιθώριο του Eurogroup, με τον Ιρλανδό ομόλογό του Πασκάλ Ντόνοχιου, αλλά και με αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter