Eurogroup την Δευτέρα με μια δόση από… Ελλάδα

Eurogroup την Δευτέρα με μια δόση από… Ελλάδα

Η Ελλάδα θα βρίσκεται και πάλι στην ατζέντα του Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, αφού οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν την πορεία της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ατζέντα που δόθηκε στη δημοσιότητα, τη Δευτέρα, η Κομισιόν θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης την πρώτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. 

Όπως τονίζεται στην ατζέντα του Eurogroup, οι τριμηνιαίες εκθέσεις ενισχυμένης εποπτείας επιτρέπουν την παρακολούθηση της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας, καθώς και την υλοποίηση των δεσμεύσεων μετά το πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έλαβε απόφαση, στις 11 Ιουλίου, να ενεργοποιήσει το πλαίσιο εποπτείας για την Ελλάδα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ μετά από τη λήξη του προγράμματος του ESM, τον Αύγουστο του 2018.

Στο Eurogroup θα συμμετάσχει επίσης και αντιπροσωπεία του ΔΝΤ όπου θα παρουσιάσει την ενδιάμεση έκθεσή του για την οικονομία της Ευρωζώνης. 

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επί τάπητος θα τεθεί συνολικά η κατάσταση όσον αφορά στους προϋπολογισμούς και οι προοπτικές στην Ευρωζώνη ενώ θα συζητηθεί και η πορεία της Κύπρου και της Ισπανίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter