Eurogroup χωρίς Ελλάδα αλλά με το χρόνο να πιέζει

Eurogroup χωρίς Ελλάδα αλλά με το χρόνο να πιέζει

Ένα ακόμα Eurogroup πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες με την Ελλάδα ωστόσο να απουσιάζει για ακόμα μία φορά από την ατζέντα.

 Οι εξελίξεις στην μεταμνημονιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας θα συζητηθούν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου αφού πρώτα συνεδριάσει το Euro Working Group όπως είθισται. Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει την ελληνική κυβέρνηση ώστε να ολοκληρώσει τις εκκρεμότητες μέχρι το επόμενο Eurogroup.

Στη τελευταία για το 2019 συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας και ως εκ τούτου εάν υπάρχουν περιθώρια για παρεμβάσεις στους δημοσιονομικούς στόχους και κυρίως στο στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων. Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν περιθώριο έως τις 20 Νοεμβρίου να τακτοποιήσουν όλες της εκκρεμότητες οι οποίες συνδέονται με την τέταρτη αξιολόγηση.

Έως τότε οι ομόλογοι του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα θα έχουν στα χέρια τους δύο κρίσιμες εκθέσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η πρώτη αφορά τον έλεγχο που κάνει η Κομισιόν στους προϋπολογισμούς όλων των κρατών μελών και η δεύτερη έκθεση και μάλλον πιο σημαντική είναι το πόρισμα των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, βασικό θέμα παραμένει και η επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης με την Αθήνα να διαπραγματεύεται τα χρήματα αυτά να μετρούν ως έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter