Euroleague: Ο ΛεΝτέι έσωσε την Αρμάνι

Euroleague: Ο ΛεΝτέι έσωσε την Αρμάνι

Η Αρμάνι Μιλάνο και η Εφές προστάτευσαν την έδρα τους στην πρεμιέρα των πλέι-οφ της Euroleague και έφτασαν στο 1-0, απέναντι στη Μπάγερν και τη Ρεάλ αντίστοιχα. Η συνέχεια θα δοθεί μεθαύριο στα ίδιο γήπεδα. Οι σειρές κρίνονται στις τρεις νίκες.

Στο θρίλερ του Μιλάνου, η Αρμάνι κέρδισε με 79-78 με καλάθι του άλλοτε «ερυθρόλευκου» Ζακ ΛεΝτέι ακριβώς στην εκπνοή, ενώ η Μπάγερν του Αντρέα Τρινκιέρι είχε προσπεράσει με βολές του τέως «πράσινου» Τζέιμς Γκιστ 1.2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη!

Μάλιστα οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 49-64, πριν αντεπιτεθεί η Αρμάνι με πρωταγωνιστή τον Ισπανό Ροντρίγκεθ (13 π.). Ο ΛεΝτέι πέτυχε 17 πόντους, ο Πάντερ 11 και ο Ντιλέινι 10.

Από τη Μπάγερν, που έφτασε και στο +19 στο πρώτο ημίχρονο, ο Σίλι ήταν κορυφαίος με 23 πόντους, ενώ οι Τζόνσον, Μπάλντγουιν πρόσθεσαν από 10.

Η φορμαρισμένη Εφές δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος (44-40), αλλά …αφηνίασε στη συνέχεια και κομμάτιασε τη Ρεάλ με 90-63 στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μπομπουά πέτυχε 19 πόντους, ο Σανλί 16 και ο Λάρκιν 14 και ο Ντάνστον 11, ενώ η Ρεάλ είχε μόνο δύο «διψήφιους»: Τόμπκινς 10, Ταβάρες 10.

Οι άλλες δύο σειρές θα ξεκινήσουν αύριο. Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη υποδέχεται στη Μόσχα την αποδεκατισμένη από τον Covid-19 Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα ταξίδεψε στη Ρωσία χωρίς τους Βέσελι, Ντίξον, Ουλανόβας, Έντι και τον προπονητή της, Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Η Μπαρτσελόνα, του Νικ Καλάθη και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, θα φιλοξενήσει τη Ζενίτ, του Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος ήταν ο προπονητής της στο θριαμβευτικό φάιναλ-φορ του 2010. Γενικός διευθυντής στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης είναι ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στις 26-28 Μαΐου στην Κολωνία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter