Euroleague: «Σκόρπισε» ο Παναθηναϊκός στη Ρωσία

Euroleague: «Σκόρπισε» ο Παναθηναϊκός στη Ρωσία

Ταπεινωτική ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, στο προτελευταίο φετινό παιχνίδι του στην Euroleague: 112-83, ημίχρονο 47-40. Ο πρωταθλητής Ελλάδας ήταν αποκλεισμένος και αντιμετώπιζε αντίπαλο με ισχυρό κίνητρο, αλλά η εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απελπιστική.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προκρίθηκε στα πλέι-οφ για πρώτη φορά στην ιστορία της και αποθεώθηκε από το κοινό της, ενώ οι 112 που πέτυχε αποτελούν την κορυφαία επίδοση για τη φετινή διοργάνωση. Ο Καναδός γκαρντ Κέβιν Πάνγκος ήταν ο μπροστάρης με 33 πόντους, 11 ασίστ και 7 τρίποντα, καταρρίποντας τα ατομικά του ρεκόρ και στις τρεις κατηγορίες.

Ο Παναθηναϊκός αντιστάθηκε για ένα ημίχρονο, αλλά κατέρρευσε μετά το 52-48 toy 23oυ λεπτού. Στο φινάλε, μετά το 84-72, οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν τον αγώνα σε φεστιβάλ καρφωμάτων και αιφνιδιασμών.

Eπέπλευσαν, από τον Παναθηναϊκό, ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 20 πόντους και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 16. Έπαιξαν και οι Παπαγιάννης 3, Μποχωρίδης 7, Όγκαστ 6, Δίπλαρος 2, Κασελάκης, Βουγιούκας 2, Ουάιτ 10, Μήτογλου 9, Σαντ-Ρόος 6, Μπεντίλ 2. Δεν αγωνίστηκαν οι Χεζόνια, Μακ, που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Ο Τόμας πέτυχε 18 πόντους, ο Μπάρον 12 και οι Χόλινς, Πονίτκα, Γκουντάιτις από 11 για τους θριαμβευτές.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στη 16η θέση με ρεκόρ 11-22. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός τερμάτισε 12ος με 16-18.

H νίκη της Ζενίτ οριστικοποίησε τα ζευγάρια των πλέι-οφ, αφού η ομάδα του μάνατζερ Μάνου Παπαδόπουλου, που υπηρέτησε επί σειρά ετών τον Παναθηναϊκό, σφράγισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά. Η Βαλένθια είναι η τελευταία ομάδα που αποκλείστηκε.

Η Ζενίτ θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μπαρτσελόνα, με την οποία ο Πασκουάλ κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο το 2010. Τα άλλα τρία ζευγαρώματα είχαν τελεσιδικήσει από την περασμένη Παρασκευή: ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε, Εφές-Ρεάλ και Αρμάνι-Μπάγερν.

Τα πλέι-οφ αρχίζουν χωρίς ελληνική ομάδα στις 20 Απριλίου, ενώ το φάιναλ-φορ έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Κολωνία στις 26-28 Μαΐου.

Ο Παναθηναϊκός θα μείνει στη Ρωσία για άλλες δύο μέρες, αφού αντιμετωπίζει μεθαύριο στη Μόσχα την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη, στο εξ αναβολής παιχνίδι που κλείνει την αυλαία της κανονικής περιόδου. Εάν νικήσει, θα προσπεράσει την Άλμπα και θα τερματίσει 15ος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter