Euroleague: Αδέξιος σχοινοβάτης και ο Ολυμπιακός – Ήττα στην παράταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης (82-86)

Euroleague: Αδέξιος σχοινοβάτης και ο Ολυμπιακός – Ήττα στην παράταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης (82-86)

Δράμα παρόμοιο με αυτό του Παναθηναϊκού έζησε ο Ολυμπιακός απόψε στο Φάληρο. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα τετραήμερο, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε στην παράταση επί ελληνικού εδάφους, αυτή τη φορά με σκορ 86-82 (ημίχρονο 30-31, κανονικός αγώνας 69-69). Ένα τρίποντο του πολύπειρου Σέρχιο Γιουλ έκανε τη διαφορά λίγο πριν το φινάλε.  O Oλυμπιακός μετράει πλέον 7 νίκες και 7 ήττες, ενώ Ρεάλ ανέβηκε στο 10-5.

Στο τέλος της κανονικής διάρκειας ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το παιχνίδι με των δύο βολές του Κώστα Σλούκα αλλά ο ίδιος αστόχησε στο τελευταίο δευτερόλεπτο μετά από κλέψιμο του Σακίλ ΜακΚίσικ.

Στην παράταση οι Ισπανοί ξέφυγαν αρχικά με 71-76, αλλά ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε και προηγήθηκε με 81-79 με καλάθι του Μάρτιν στο τελευταίο λεπτό. Ακολούθησε το τρίποντο του πολύπειρου Γιουλ που έδωσε πλεονέκτημα στη Ρεάλ 32 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (81-82) και ένα λάθος του Σλούκα αμέσως μετά. Ο ίδιος αστόχησε και σε μία βολή, η οποία ουσιαστικά έδωσε τη χαριστική βολή στον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε ολόκληρη τη διάρκεια του. Λίγο πριν το τέλος της γ` περιόδου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με διάφορα 8 πόντων (51-43) με κορυφαίο τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά η Ρεάλ απάντησε με σερί 15-2 και απείλησε να ξεφύγει, πριν την αφύπνιση του Κώστα Σλούκα.

Η Ρεάλ έχασε νωρίτερα τον Ράντολφ με τραυματισμό που φάνηκε σοβαρός, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη.

Για τον Ολυμπιακό έπαιξαν οι Χάρισον 6, Σπανούλς 5, Σλούκας 11(2), Μάρτιν 18, Βεζένκοφ 7(1), Παπανικολάου 3(1), Ζαν-Σαρλ 7(1), Τζένκινς, Έλις 7, ΜακΚίσικ 18(1). Από τους Ισπανούς, διακρίθηκαν οι Λαπροβίτολα 19(3), Ταβάρες 13, Τόμπκινς 15(3), Γιουλ 10(3).

Ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς νίκη σε «διαβολοβδομάδα» της Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία του, αφού προχθές ηττήθηκε και από τη Βαλένθια στο Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη τη Φενέρμπαχτσε, που προέρχεται από διαδοχικές αποτυχίες και έπεσε στο 5-10.

Το βράδυ της Τρίτης ο Παναθηναϊκός (5-9) θα δοκιμαστεί στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι (5-9). Οι «πράσινοι» νίκησαν χθες την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ με το ευρύ 92-69. Η ΤΣΣΚΑ οδηγεί την κούρσα με ρεκόρ 11-3.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter