Euroleague: Αναβλήθηκε το ματς Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός λόγω κορονοϊού

Euroleague: Αναβλήθηκε το ματς Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός λόγω κορονοϊού

Δεν πρόκειται να διεξαχθεί τελικά το προγραμματισμένο για απόψε παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η αδυναμία των Γάλλων να παρατάξουν ομάδα με 8 τουλάχιστον παίκτες μετά τη βροχή κρουσμάτων Covid-19, σε συνδυασμό με την επιφυλακτικότητα των τοπικών αρχών, οδήγησαν σε λουκέτο. Η συνέχεια θα δοθεί τις επόμενες μέρες στο γραφείο του αθλητικού δικαστή της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό που υπέγραψαν οι 18 ομάδες, η Βιλερμπάν θα πρέπει να μηδενιστεί και ο αγώνας να κατακυρωθεί στον Παναθηναϊκό (ο οποίος ταξίδεψε κανονικά στη Γαλλία), με σκορ 0-20.

Υπάρχει μάλιστα δεδικασμένο, από το «αδελφό» Eurocup, με θύμα του μηδενισμού την Ολύμπια Λιουμπλιάνα, η οποία υποχρεώθηκε σε ματαίωση από το υγειονομικό πρωτόκολλο της Σλοβενίας.

Η Βιλερμπάν μετράει 5 ενεργά κρούσματα ανάμεσα στους μπασκετμπολίστες της, ενώ φορείς του Covid-19 είναι επίσης ο προπονητής Τι Τζέι Πάρκερ και άλλα δύο μέλη της ομάδας.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Euroleague περίπου 2 ώρες πριν το προγραμματισμένο τζάμπολ έχει ως εξής:

«Ο αγώνας της EuroLeague για την 3η αγωνιστική της κανονικής περιόδου μεταξύ της Βιλερμπάν και του Παναθηναϊκού που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 13 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πολλοί παίκτες της Βιλερμπάν έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19, οπότε η ομάδα να μην έχει τουλάχιστον οκτώ παίκτες στη Λίστα Εγγεγραμμένων ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί να παίξει.

Έχει ανοίξει εξεταστική διαδικασία από τον Δικαστή της EuroLeague ο οποίος θα λάβει την απόφαση εν ευθέτω χρόνω, σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς της EuroLeague για τη σεζόν 2020-21 λόγω του COVID-19.»

Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η τύχη και των αγώνων της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με τις Βασκόνια, Βαλένθια. ΟΙ Ρώσοι έμειναν με ελάχιστους παίκτες λόγω κορωνοϊού και δεν ταξίδεψαν στην Ισπανία για τα δύο ματς της «διαβολοβδομάδας».

Η αποστολή του Παναθηναϊκού καλείται τώρα να μεταβεί από τη Λυόν στη Βαρκελώνη, όπου αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Ολυμπιακός (1-1) φιλοξενεί στο Φάληρο τις Αρμάνι Μιλάνο (αύριο Τετάρτη στις 19.30) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (Παρασκευή). Σε αυτή την αγωνιστική, οι ομάδες εμφανιζονται για πρώτη φορά ντυμένοι με φανέλες που γράφουν μηνύματα ενάντια στον ρατσισμό. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter