Euroleague: Άντεξαν οι έδρες για Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ

Euroleague: Άντεξαν οι έδρες για Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ

Η Ζενίτ έφτασε κοντά σε δεύτερο θαύμα στα προημιτελικά της Euroleague, αλλά η γηπεδούχος Μπαρτσελόνα άντεξε και ισοφάρισε τη σειρά στην παράταση, σε 1-1. Εξάλλου, η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη νίκησε ξανά τη Φενέρμπαχτσε και απέχει πλέον μία νίκη από το φάιναλ-φορ (2-0).

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 79-76 μετά από θρίλερ 45 λεπτών. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 38-29. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 53-54 και ισοφάρισαν σε 66-66, αλλά ο Kέβιν Πάνγκος αστόχησε στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας στο σουτ που θα έδινε τη νίκη στη Ζενίτ.

Στο φινάλε της παράτασης, μετά τις 2/2 βολές του Χίγκινς, ο Χάνγκα έπαιξε καλή άμυνα και προστάτευσε τα κεκτημένα της Μπάρτσα, από τη Ζενίτ που είχε φτάσει στο +4.

Ο Μπράντον Ντέιβις κράτησε όρθια την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 22 πόντους, ενώ ο Χίγκινς πέτυχε 15 και ο Κούριτς 9. Ο Νικ Καλάθης είχε κακή απόδοση και πέτυχε μόνο 3 πόντους, με 1/7 σουτ, 4 ασίστ και 5 λάθη. Ο Μίροτιτς έμεινε στους 8 πόντους, ενώ ο Πάου Γκασόλ δεν χρησιμοποιήθηκε.

Για την ελλιπή Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ, ο Τόμας πέτυχε 17 πόντους, ο Πάνγκος 23, ο Χόλινς 12, ο Μπλακ 9 και ο Μπάρον 7.

Η αποδεκατισμένη λόγω Covid-19 Φενέρ απείλησε την ΤΣΣΚΑ μολονότι ταξίδεψε με υπηρεσιακό προπονητή (Ερντέμ Τσαν) και αρκετούς απόντες, αλλά δεν άντεξε ως το τέλος: 78-67, ημίχρονο 50-42.

Οι Τούρκοι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής στα μέσα της γ’ περιόδου (51-50), αλλά ο αναπληρωματικός Σιπάχι είχε 0/4 βολές στο κρίσιμο σημείο και οι Ρώσοι ανέκαμψαν με καλάθια του Λούντμπεργκ (9 π.).

Κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ με 14 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Τόκο Σενγκέλια είχε 11 πόντους, 7 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Διακρίθηκαν και οι Κουρμπάνοφ (10), Κλάιμπερν (9).

Ο Μάρκο Γκούντουριτς ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 27 πόντους, ενώ ο Μπάρτελ πρόσθεσε 9, ο Πιερ 8 και ο Ντε Κολό 7 για τη Φενέρ. Ο αγώνες έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές.

Τα πλέι-οφ θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, με αλλαγή έδρας: Τρίτη-Πέμπτη και Τετάρτη-Παρασκευή. Η Εφές προηγείται της Ρεάλ με 2-0 και η Αρμάνι της Μπάγερν με το ίδιο σκορ.

Η πρόκριση για το φάιναλ-φορ της Κολωνίας (28-30 Mαΐου) θα κριθεί στις τρεις νίκες και το 2-0 δεν έχει ανατραπεί ποτέ στην ιστορία των ευρωπαϊκών πλέι-οφ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter