Euroleague: Από το δίδυμο Σπανούλης – Διαμαντίδης στο… Σλούκας-Καλάθης

Euroleague: Από το δίδυμο Σπανούλης – Διαμαντίδης στο… Σλούκας-Καλάθης

Διπλή είναι η ελληνική εκπροσώπηση στην κορυφαία πεντάδα της φετινής Ευρωλίγας (!) όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, καθώς οι Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης συμπεριλήφθηκαν στους καλύτερους πέντε της σεζόν.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που Έλληνας παίκτης έχει συμμετοχή στην All-Euroleague Team μιας αγωνιστικής περιόδου, ούτε η παρθενική “διπλή” παρουσία Ελλήνων καλαθοσφαιριστών. Πιο συγκεκριμένα, από τις 19 χρονιές διεξαγωγής του θεσμού μέχρι στιγμής με την σύγχρονη μορφή του, στις έντεκα υπάρχει εκπροσώπηση της χώρας μας στην κορυφαία πεντάδα.

Η αρχή έγινε την σεζόν 2005-2006, όταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς συμπεριλήφθηκε στους πέντε καλύτερους κατακτώντας παράλληλα την Ευρωλίγκα με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο “Τεό” μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη συνέθεσαν το πρώτο ελληνικό δίδυμο, κάτι που επαναλήφθηκε άλλες τρεις φορές πριν την φετινή.

Πιο συγκεκριμένα το 2010-2011 με τους Διαμαντίδη, Σχορσιανίτη και τις δυο επόμενες σεζόν με τις “back to back” παρουσίες των Σπανούλη, Διαμαντίδη που εκείνη την περίοδο κυριαρχούσαν στην Ευρωλίγκα.

Συνολικά 16 είναι οι ελληνικές συμμετοχές στην All-Euroleague Team από οκτώ διαφορετικούς παίκτες! Τέσσερις έχει ο “3D”, τρεις ο “V Span”, δυο οι Παπαλουκάς, Μπουρούσης και Καλάθης, ενώ μια μετρούν οι Σχορσιανίτης, Σλούκας και Πρίντεζης.

Αναλυτικά οι παρουσίες των Ελλήνων παικτών στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας (2000 μέχρι σήμερα):

Αναλυτικά η κατάταξη των συμμετοχών των Ελλήνων παικτών σε πρώτη πεντάδα Ευρωλίγκας (2000 μέχρι σήμερα):

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter