Euroleague: Απόδραση από το ΣΕΦ για τη Φενέρ – Απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός

Euroleague: Απόδραση από το ΣΕΦ για τη Φενέρ – Απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός

Απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του από τη Φενέρ με 78-82  στο Φάληρο και πλέον είναι αναγκασμένος να ψάξει για ένα διπλό στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη ή την Παρασκευή. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφυγε πανηγυρίζοντας μετά το 1-1 από το κατάμεστο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με την κεκτημένη ταχύτητα του πρώτου αγώνα (79-68) και προηγήθηκε με 10-1, με εκτελεστή του Κάνααν και ενορχηστρωτή τον Γουόκαπ. Το τρίποντο του Κώστα Σλούκα άνοιξε την «ψαλίδα» στο 24-10, πριν η Φενέρ αντεπιτεθεί με πρωταγωνιστή τον παγκίτη Έντουαρντς (26-18, ημίχρονο 37-34). Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 43-36 και 51-43, αλλά η Φενέρ συνέχισε να απειλεί (53-51).

Το τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ έκλεισε την γ’ περίοδο με τρίποντο από 9-10 μέτρα μέσα σε αποθέωση, αλλά ο Γκούντουριτς ισοφάρισε και ο Πιερ έδωσε προβάδισμα στη Φενέρ με τρίποντο στο 32ο λεπτό (56-59). Ο Ολυμπιακός σήμανε την τελική αντεπίθεσή του μετά το 58-63 με τρίποντα του ΜακΚίσικ, Σλούκα (73-68), βρέθηκε για λίγο πίσω (74-75), προσπέρασε ξανά με τον Κώστα Σλούκα (76-75), αλλά ο ΜακΚίσικ έχασε 0/2 βολές σε κρίσιμο σημείο.

Ο Γκούντουριτς έγραψε από τη γραμμή το 76-78 στα 33’’, ο Βεζένκοφ αστόχησε στο καθοριστικό σουτ και ο Ντόρσεϊ έφερε τους Τούρκους στο +4 οχτώ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (76-80). Ο Σλούκας μείωσε στα 5’’, αλλά ο Γκούντουριτς ήταν εύστοχος στις βολές που κέρδισε αμέσως μετά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε τους Ουόκαπ 9, Κάνααν 6, Σλούκα 18, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ 8, Παπανικολάου 4, Βεζένκοφ 18, Πίτερς 6, Φαλ 7, Μπλακ, Μπολομπόι 2.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πέτυχε 8 πόντους απέναντι στην παλιά του ομάδα, ενώ ο Νικ Καλάθης έβαλε 8 και μοίρασε 4 ασίστ. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα από τον Δημήτρη Ιτούδη. Από τη Φενέρ, που μετράει 4 ήττες σε ισάριθμες φετινές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, διακρίθηκαν οι Έντουαρντς 16, Χέις-Ντέιβις 15, Μότλεϊ 15, Πιερ 9, Γκούντουριτς 8. Απουσίασαν και πάλι οι Ουίλμπεκιν, Μπούκερ, Μπιέλιτσα.

Η σειρά μεταφέρεται πλέον στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα διεξαχθεί την Τετάρτη ο τρίτος και την Παρασκευή ο τέταρτος προημιτελικός, με ώρα έναρξης 20.45. Εάν χρειαστεί πέμπτο ματς, αυτό θα γίνει στο Φάληρο την επόμενη εβδομάδα.

Εάν ο Ολυμπιακός προκριθεί στο φάιναλ-φορ, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της 19ης Μαΐου τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι-Μονακό, που βρίσκεται στο 1-1. H Mπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους νίκησε απόψε για δεύτερη φορά τη Ζαλγκίρις στην Ισπανία με 89-81 (Βέσελι 26, Μίροτιτς 22) και θέλει άλλη μία νίκη για να σφραγίσει το εισιτήριο για το Κάουνας.

Η πολυσυζητημένη σειρά ανάμεσα στην Παρτιζάν και τη Ρεάλ (2-0) θα συνεχιστεί την Τρίτη στο Βελιγράδι, με τις δύο ομάδες αποδεκατισμένες από τις τιμωρίες που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter