Εuroleague: Άρση του μεταγραφικού εμπάργκο για τον Ολυμπιακό

Εuroleague: Άρση του μεταγραφικού εμπάργκο για τον Ολυμπιακό

Με ενισχυμένη σύνθεση θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ, αφού η Euroleague αποφάσισε να άρει την απαγόρευση μεταγραφών που ίσχυσε επί ένα μήνα περίπου.

Η διοργανώτρια αρχή αποδέχθηκε το «σχέδιο συμμόρφωσης» που υπέβαλε η διοίκηση των Πειραιωτών ρυθμίζοντας τις υπαρκτές εκκρεμότητες και ακύρωσε το εμπάργκο, επιβάλλοντας ωστόσο κάποιους περιορισμούς στις οικονομικές συναλλαγές.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κανονικά τους νεοαποκτηθέντες Ντουάιτ Μπάικς και Σακιέλ ΜακΚίσικ στο μεθαυριανό ματς με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Στο ίδιο παιχνίδι αναμένεται να επανεμφανιστεί ο Ογκουστίν Ρούμπιτ, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του ταλαιπωρημένου από ασθένεια Μπράντον Πολ.

Αναλυτικά, η σημερινή ανακοίνωση της Εuroleague:

«Η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της EuroLeague ανακοινώνει την απόφασή της σχετικά με την κατάσταση συμμόρφωσης του Ολυμπιακού με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία αφορά τη παράβαση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και την έλλειψη πληροφόρησης για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχεδίων συμμόρφωσης σύμφωνα με τα άρθρα 32. α), δ) και ε) αντιστοίχως, του πειθαρχικού κώδικα της EuroLeague.

Η υπόθεση αναφέρθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της Καλαθοσφαίρισης της EuroLeague και είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση στον Ολυμπιακό να δηλώσει νέους παίκτες σε διάστημα 30 ημερών, όσο η Οικονομική Επιτροπή εξέταζε τα δεδομέναα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αναθεώρησης, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:

1. Ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις που προβλέπονται στο άρθρο 32. α) και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα της EuroLeague.

2. Ο Ολυμπιακός τιμωρείται με περιορισμό των εξόδων στους παίκτες ως εξής:

α). Μείωση κατά 7,5% (από 65% σε 57,5%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου μισθολογικού κόστους για την περίοδο της 2020-21 στην EuroLeague.

β). Μείωση κατά 5,0% (από 65% σε 60%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου κόστους μισθοδοσίας για τη σεζόν 2021-22 στην EuroLeague.

3. Η απαγόρευση της δήλωσης νέων παικτών που επιβλήθηκε ως προσωρινό μέτρο στις 31 Ιανουαρίου 2020 λήγει την ημερομηνία της παρούσας απόφασης, επομένως στις 25 Φεβρουαρίου 2020.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter