Euroleague: Άθλος του Ολυμπιακού στη Μόσχα

Euroleague: Άθλος του Ολυμπιακού στη Μόσχα

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Euroleague (84-79).

Μετά από πολλές εβδομάδες εσωστρέφειας και απαισιοδοξίας, οι Πειραιώτες παρουσίασαν στη Ρωσία εικόνα βγαλμένη από τα παλιά και θριάμβευσαν, μολονότι βρίσκονται σε φάση ανακατατάξεων και έπαιξαν χωρίς τους νεοαποκτηθέντες Αμερικανούς Ουίλι Ριντ και Τέιλορ Ρότσεστι (84-79).

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με κορυφαίους τους Μπράντον Πολ (20 π.), Ουίλ Τσέρι (9 π.), Γιώργο Πρίντεζη (11 π.), Κέβιν Πάντερ (16 π.). Την καθοριστική πινελιά την πρόσθεσε ο συνήθης δήμιος της ΤΣΣΚΑ Βασίλης Σπανούλης (8 π.), με το τρίποντο που έγραψε το 72-79, στα 1:09 πριν το φινάλε.

Οι Μιλουτίνοβ, Βεζένκοφ πρόσθεσαν από 2 πόντους και οι Ρούμπιτ, Κουζμίνσκας από 8 για τον Ολυμπιακό, που συνεχίζει με προπονητή τον Κεστούτις Κεμζούρα. «Ήταν μία σπέσιαλ βραδιά, συγχαίρω τους παίκτες μου για το πνεύμα του νικητή που έδειξαν, τη μαχητική τους διάθεση και την αυτοσυγκέντρωσή τους», δήλωσε ο Λιθουανός . Έπαιξαν και οι Παπανικολάου, Κόνιαρης χωρίς να σκοράρουν.

Ο άλλοτε «πράσινος» Μάικ Τζέιμς πέτυχε 22 πόντους για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά έχασε πολλές επιθέσεις στο φινάλε. Ο Κάιλ Χάινς πρόσθεσε 19 απέναντι στην παλαιά του ομάδα και ο Χίλιαρντ πρόσθεσε 17.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον Κώστα Παπανικολάου με τραυματισμό στα μέσα του α’ ημιχρόνου, αλλά και η ΤΣΣΚΑ αγωνίστηκε χωρίς τον λαβωμένο Ουίλ Κλάιμπερν, ενώ δεν είχε ούτε τον Ντάνιελ Χάκετ (λουμπάγκο) μετά τα πρώτα 15 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός, που έχει μόλις 2 νίκες σε 5 αγώνες, υποδέχεται μεθαύριο στο ΣΕΦ τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου και του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης, ο Παναθηναικός θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τη φιναλίστ του 2018-9 Εφές.

Οι δηλώσεις Σπανούλη και Πολ

«Δεν σκέφτομαι την ηλικία μου, εξακολουθώ να απολαμβάνω το παιχνίδι», είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού. «Κερδίσαμε χάρη στην ομαδική δουλειά και στο σχέδιο του προπονητή, που ακολουθήσαμε κατά γράμμα. Όλοι έδωσαν το μάξιμουμ για αυτή τη νίκη».

«Παίξαμε με πολύ πάθος και ενέργεια», σχολίασε μετά το ματς ο Μπράντον Πολ. «Τα ριμπάουντ ήταν το μυστικό. Χρειαζόμασταν να κλέψουμε ένα ματς εκτός έδρας και το κάναμε στο ιδανικό γήπεδο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter