Euroleague: Ατσάλινος ο Ολυμπιακός, νίκησε τη Μακάμπι

Euroleague: Ατσάλινος ο Ολυμπιακός, νίκησε τη Μακάμπι

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός, με σπουδαίο «διπλό» επί της Μακάμπι στο ουδέτερο Βελιγράδι: 74-79. Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών στη Χάλα Πιονίρ, όπου «μετοίκησε» μέχρι νεωτέρας η ομάδα του Τελ Αβίβ μετά το ξεκίνημα του πολέμου στη Γάζα.

O Oλυμπιακός έκανε υποδειγματικό πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές: 19-29, 30-41, 36-51 στην ανάπαυλα, με μπροστάρη τον Άλεκ Πίτερς και «κρυφό χαρτί» τον Μιχάλη Λούντζη. Ο Πίτερς έβαλε 13 πόντους, αλλά η αποβολή του με 5ο φάουλ (τεχνική ποινή) μόλις στο 26ο λεπτό, με το σκορ στο 46-60, ήταν η αφετηρία της αντεπίθεσης των Ισραηλινών: 53-60, 63-68.

Ο Γουόκαπ έγραψε το 66-74 από ασίστ του Παπανικολάου, ωστόσο η Μακάμπι έφτασε σε απόσταση βολής 1:11 πριν το τέλος με τρίποντο του Σόρκιν: 72-74. Ο Γουόκαπ πέτυχε το 72-76, ο Σόρκιν απάντησε με 2/2 βολές στα 26’’, αλλά ο Ίγκνας Μπραζντέικις κέρδισε το ριμπάουντ μετά από άστοχη δική του βολή (74-77) και ο Κάνααν τελείωσε το ματς από τη γραμμή.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ, ενώ έχασε στο 15ο λεπτό τον Ουίλιαμς-Γκος, που πέτυχε 8 πόντους πριν αποχωρήσει με ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο. Ο Λουκ Σίκμα επέστρεψε από τον τραυματισμό του, είχε καλή απόδοση και πέτυχε 8 πόντους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 13, Λούντζη 3, Κάνααν 10, Λαρεντζάκη 4, Μπραζντέικις 3, Παπανικολάου 7, Φαλ 10.

Από τη Μακάμπι του άλλοτε «πράσινου» Όντεντ Κάτας, ο Σόρκιν ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, ενώ ο Ριβέρο πρόσθεσε 10, ο Ουέμπ 10 και ο Λορέντζο Μπράουν έμεινε στους 6 με 2/13 σουτ. Ο Ταμίρ Μπλατ, γιος του τέως προπονητή του Ολυμπιακού Ντέιβιντ, πέτυχε 13 πόντους. Ο άλλοτε «κόκκινος» Ουέιντ Μπάντγουιν έμεινε εκτός αγώνα για αδιευκρίνιστους λόγους.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν πλέον 4 νίκες και 4 ήττες, ενώ το ρεκόρ της Μακάμπι είναι 4-3.

Στη δεύτερη αγωνιστική της «διαβολοβδομάδας», ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, το βράδυ της Πέμπτης στο Φάληρο. Ο Παναθηναϊκός (3-4) θα δώσει δύο απανωτούς αγώνες στο ΟΑΚΑ το ερχόμενο τριήμερο: αύριο με τη Ζαλγκίρις Κάουνας και την Παρασκευή με τη Βίρτους Μπολόνια. Και οι τρεις αγώνες θα αρχίσουν στις 21.15.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter