Euroleague: Πανωλεθρία του Παναθηναϊκού στη Γαλλία (97-73)

Euroleague: Πανωλεθρία του Παναθηναϊκού στη Γαλλία (97-73)

Την πέμπτη ήττα του στους τελευταίους έξι αγώνες της Euroleague γνώρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος συνετρίβη στην Γαλλία από την προτελευταία της βαθμολογίας Βιλερμπάν με 97-73.

Στο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 44-30. Πλέον, οι “πράσινοι” έχουν ρεκόρ 3-7 και βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Η Βιλερμπάν, που την περασμένη εβδομάδα νίκησε την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, μετράει 3 νίκες και 6 ήττες.

Ο Παναθηναϊκός έκανε κάκιστη εμφάνιση μετά το εναρκτήριο πεντάλεπτο και βρέθηκε να χάνει με διαφορά 18 πόντων λίγο πριν την ανάπαυλα, όταν οι αντίπαλοί του είχαν 10/13 τρίποντα.

Η ψαλίδα μειώθηκε σε 44-35 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά οι Γάλλοι πάτησαν και πάλι το γκάζι και ξέφυγαν με διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων (61-37). Η κακή εμφάνιση παικτών με κομβικό ρόλο όπως ο Παπαπέτρου και ο Νέντοβιτς δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει περισσότερο από το 66-51.

Από το ναυάγιο του Παναθηναϊκού διασώθηκαν μόνο ο Μήτογλου (12 π.) και ο Παπαγιάννης (14 π.). Ο Κασελάκης πέτυχε 8 πόντους, ο Μποχωρίδης 3, ενώ έπαιξαν και οι Ογκαστ, Ουάιτ 5, Καλαϊτζάκης 2, Φόστερ 2, Νέντοβιτς 10, Μπεντίλ 2, Σαντ-Ρόος 6, Παπαπέτρου 4.

Aπό την καταπληκτική Βιλερμπάν, που τελείωσε το ματς με 17/24 τρίποντα, ο Λάιτι πέτυχε 19 πόντους και οι Κόουλ, Χάουαρντ από 16.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τον Σέλβιν Μακ, ο οποίος δεν είχε αποκτηθεί ακόμη την ημερομηνία που αρχικά είχε οριστεί ο συγκεκριμένος αγώνας. Οι «πράσινοι» επιχειρματολόγησαν περί του αντιθέτου, αλλά φοβήθηκαν πιθανή ένσταση και αποφάσισαν να μη το ρισκάρουν. Τη θέση του Μακ στη 12άδα πήρε ο Μάρκους Φόστερ.

Η αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας θα ταξιδέψει οδικώς από τη Λυών στο Μιλάνο, όπου αντιμετωπίζει την Αρμάνι (6-3) το βράδυ της Πέμπτης, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ολυμπιακός (5-4) θα δοκιμαστεί στη Μόσχα απέναντι στην πρωταθλήτρια του 2019 ΤΣΣΚΑ (8-3).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter