Euroleague: Βατερλώ του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι

Euroleague: Βατερλώ του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι

Οδυνηρή ήττα από τον …ομόχρωμο Ερυθρό Αστέρα υπέστη ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι. Οι Πειραιώτες έχασαν με 88-81 μολονότι προηγήθηκαν με διαφορά 12 πόντων στο ημίχρονο (36-48), οπότε απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από την οκτάδα των πλέι-οφ.

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την ελληνική ομάδα, η οποία γνώρισε την 9η ήττα της σε 15 αγώνες, μόλις ένα διήμερο μετά τα θαύματα του αγώνα με τη Χίμκι.

Ο «δήμιος» του Ολυμπιακού ήταν ο γκαρντ Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 34 πόντους, δίπλα στους 17 του Μπάρον. Πολύ καλός για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν και ο άλλοτε «πράσινος» Τζέιμς Γκιστ (8 π.), ενώ ο τραυματίας Στράτος Περπέρογλου δεν αγωνίστηκε. Η αντεπίθεση της τελευταίας στιγμής, μετά το 87-74, αυτή τη φορά δεν ολοκληρώθηκε.

Ο Σέρβος Μιλουτίνοβ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Μπράντον Πολ πέτυχε 21 με 5/8 τρίποντα. Ο Πρίντεζης έβαλε 14, ο Παπανικολάου 2, ο Ριντ 6, ο Ρότσεστι 7, ο Μπάλντγουιν 4, ο Κόνιαρης 3, ο Βεζένκοφ 5, ενώ ο Τσέρι έμεινε άποντος.

O Bασίλης Σπανούλης πέτυχε 4 πόντους και χρειάζεται άλλους 12 για να προσπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και να γίνει πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague, ενώ είναι ήδη κορυφαίος σε ασίστ.

Την επόμενη εβδομάδα (Παρασκευή), ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Καταλωνία από την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα. Ο οικοδεσπότης της βραδιάς Ναβάρο τελείωσε την καριέρα του με 4152 πόντους, ενώ ο δεύτερος της λίστας Σπανούλης έχει 4141 και ο τρίτος Πρίντεζης 3092. .

Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, ο Παναθηναϊκός (9-6) φιλοξενεί στην Αθήνα τη Ρεάλ Μαδρίτης, που από σήμερα μοιράζεται την κορυφή με την περυσινή φιναλίστ Εφές (12-3).

Στην άτυπη ρεβάνς του τελικού του 2019, η πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ νίκησε στην Κωνσταντινούπολη την Εφές με 81-80, με 28 πόντους του Μάικ Τζέιμς που πέτυχε και το νικητήριο καλάθι. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι 5η με 10-5, ένα σκαλοπάτι κάτω από τη Μακάμπι (11-4).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter