Euroleague: Διασύρθηκε ο Παναθηναϊκός από την ΤΣΣΚΑ

Euroleague: Διασύρθηκε ο Παναθηναϊκός από την ΤΣΣΚΑ

Την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας του στην Εuroleague γνώρισε ο Παναθηναϊκός, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη εκμεταλλεύτηκε άψογα την απογοήτευση των «πρασίνων» από την προχθεσινή ήττα στο Φάληρο και έφυγε από το ΟΑΚΑ θριαμβεύτρια με 97-66. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 48-38 υπέρ των πρωταθλητών Ευρώπης.

Στο τέλος, ακούστηκαν και σκόρπιες αποδοκιμασίες από τους 7.000 φιλάθλους που παρακολούθησαν το ματς.

H αποψινή ήττα ήταν η 4η συνεχόμενη και 6η στους τελευταίους επτά αγώνες για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έπεσε πλέον στο 50% (ρεκόρ 14-14), πέντε ολόκληρα σκαλοπάτια πίσω από την κορυφαία πεντάδα.

Στο τέλος της 28ης αγωνιστικής, η απόσταση που τον χωρίζει από την απευκταία 9η θέση μπορεί να έχει μειωθεί στον έναν βαθμό, αν και Ζαλγκίρις ηττήθηκε απόψε στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ (76-75 στην παράταση). Απομένουν άλλες έξι αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος.

«Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη και συγχαίρω την ομάδα μου, που είχε τη σωστή νοοτροπία για να νικήσει έναν αντίπαλο που είχε κίνητρο, ταλέντο και έδρα», δήλωσε στο τέλος ο Ιτούδης.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας (22-32) και κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, μετά το 48-59. Ήταν και πάλι άστοχος στα τρίποντα και νικήθηκε κατά κράτος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» με 12 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης πέτυχε 10. Έπαιξαν και οι Ράις 3, Βουγιούκας 6, Τζόνσον 2, Ράουτινς 8, Παπαπέτρου 9, Φρεντέτ 5, Ουάιλι, Μήτογλου 9, Μπεντίλ 2, Παπαγιάννης.

Ο άλλοτε «πράσινος» Μάικ Τζέιμς πέτυχε 18 πόντους και ο Κώστας Κουφός 10 για την ΤΣΣΚΑ. Διακρίθηκαν και οι Χάινς (13), Χίλιαρντ (21), Σαντ-Ρόος (11), Φόιγκτμαν (10). Η πρωταθλήτρια Ευρώπης παραμένει στην 5η θέση με 19-9, ακριβώς πίσω από τη Μακάμπι (19-8).

Την επόμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός επισκέπτεται τη Φενέρμπαχτσε (13-14), του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, βράδυ Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολυμπιακός (12-15) δοκιμάζεται αύριο στις 7.30μμ στην ίδια Πόλη, απέναντι στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας Εφές (23-4). Θα απουσιάσει και πάλι ο τραυματίας Μιλουτίνοφ.

Ο αγώνας των Πειραιωτών με την Αρμάνι την ερχόμενη Πέμπτη στο Μιλάνο θα γίνει μάλλον κεκλεισμένων των θυρών, όπως και το αποψινό Βαλένθια-Αρμάνι στην Ισπανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter