Euroleague: Εκτός οι ρωσικές ομάδες μέχρι νεωτέρας

Euroleague: Εκτός οι ρωσικές ομάδες μέχρι νεωτέρας

Την απόφασή της να διακόψει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Euroleague.

Εάν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί εν ενθέτω χρόνο (οι πληροφορίες μιλούν για ένα μήνα), οι αγώνες της ΤΣΣΚΑ, της Ζενίτ και της Ούνιξ θα ματαιωθούν. Δεν είναι σαφές αν θα μηδενιστούν οι ρωσικές ομάδες και αναδρομικά για λόγους ισονομίας.

Είχε προηγηθεί το σχετικό αίτημα των τριών ρωσικών συλλόγων για πίστωση χρόνου, διάρκειας 30 ημερών, αφού η αρχική απόφαση για διεξαγωγή των αγώνων σε τρίτες χώρες μοιάζει πλέον ανέφικτη. Aκολούθησε και η ντιρεκτίβα της ΔΟΕ προς τις διεθνείς αθλητικές Ομοσπονδίες για αποβολή των Ρώσων αθλητών και ομάδων από όλους τις διοργανώσεις, εφ’ όσον είναι εφικτό.

Ανάμεσα στους αθλητές διαφόρων εθνικοτήτων που εγκατέλειψαν ή εγκαταλείπουν τις τρεις ομάδες (που βρίσκονται στην 5η, 6η και 7η θέση της βαθμολογίας) βρίσκονται οι Σενγκέλια, Μπολομπόι, Γκριγκόνις, Λούντμπεργκ, Φόιγκτμαν, Κουζμίνσκας, Γκουντάιτις και άλλοι. Μάλιστα η Ζενίτ αποφάσισε να αποφασίσει τους αλλοδαπούς υπαλλήλους της ελεύθερους να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Υπενθυμίζεται ότι στην ΤΣΣΚΑ εργάζονται οι Έλληνες προπονητής Δημήτρης Ιτούδης, Ανδρέας Πιστιόλις, ο γυμναστής Κώστας Χατζηχρήστος και ο μασέρ Κοσμάς Κοντογιάννης. Η Ζενίτ έχει γενικό αρχηγό τον Μάνο Παπαδόπουλο και βοηθό προπονητή τον Διαμαντή Παναγιωτόπουλο, ενώ στο Καζάν παραμένει σε διοικητικό ρόλο ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Κώστας Καϊμακόγλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter