Euroleague: Έχασε στη Ρωσία ο Ολυμπιακός

Euroleague: Έχασε στη Ρωσία ο Ολυμπιακός

Οδυνηρή ήττα, που τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τον στόχο της οχτάδας, υπέστη ο Ολυμπιακός στην Αγία Πετρούπολη. Η Ζενίτ τον νίκησε με 91-87 και τον βύθισε στο 8-13, ενώ η ίδια βρίσκεται στο 7-14.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στα πλέι-οφ. Το ρεκόρ του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την επιστροφή του έπεσε στο φτωχό 1-2.

Στην ανάπαυλα η Ζενίτ προηγήθηκε με 45-43, ενώ στο β’ ημίχρονο η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (64-53), αφού οι Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης πάλευαν αβοήθητοι.

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε απόσταση βολής στο 37’ (76-74), αλλά δύο λάθη των Κόνιαρη, Μπάλντγουιν και δύο κακές άμυνες σταμάτησαν την ελληνική αντεπίθεση. Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική ομάδα είχε κερδίσει στο ΣΕΦ, επί των ημερών του Ντέιβιντ Μπλατ.

Οι 31 πόντοι του Βασίλη Σπανούλη (5/5 δ., 5/7 τρ., 6/9 β., 6 ασίστ) αποτελούν φετινό ρεκόρ για τον αρχηγό του Ολυμπιακού στην Euroleague. Το ρεκόρ της καριέρας του είναι 34 πόντοι, από ένα ματς με τη Νεπτούνας στη Λιθουανία το 2014.

Ο Γιώργος Πρίντεζης πρόσθεσε 20 και ο Κώστας Παπανικολάου άλλους 20, αλλά όλοι οι Αμερικανοί του ΟΛυμπιακού έμειναν στο μηδέν, όπως και ο Κόνιαρης! Σκόραραν και οι Μιλουτίνοβ 9, Βεζένκοφ 7. Οι Βορόνοφ (21),Αγιόν (15), Τόμας (10) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Ζενίτ.

To ελληνικό σκέλος της 21ης αγωνιστικής της Εuroleague ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής, με τον Παναθηναϊκό (12-8) να υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη γαλλική Βιλερμπάν (8-12). Οι πρώτες 8 ομάδες θα προκριθούν στα πλέι-οφ. Την επόμενη εβδομάδα θα παίξουν Ολυμπιακός-Βασκόνια και Βαλένθια-Παναθηναϊκός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter