Εuroleague: Η Ζενίτ στο ζενίθ στη Βαρκελώνη!

Εuroleague: Η Ζενίτ στο ζενίθ στη Βαρκελώνη!

Ένα μικρό θαύμα της Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ και του Μάνου Παπαδόπουλου έδωσε χρώμα στη δεύτερη βραδιά των πλέι-οφ της Euroleague. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης νίκησε στην Ισπανία την πρωτοπόρο της κανονικής περιόδου Μπαρτσελόνα με 74-76 και πήρε προβάδισμα με 1-0. Στο άλλο ζευγάρι, η ΤΣΣΚΑ νίκησε τη Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα.

Στη μάχη των άλλοτε «πράσινων», η Ζενίτ προηγήθηκε στο ημίχρονο με 34-48, ενώ η διαφορά έφτασε και τους 17 πόντους. Η Μπάρτσα έφτασε γρήγορα σε απόσταση βολής, 51-53, με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη και τελικά προηγήθηκε με 72-71 στο τελευταίο λεπτό.

Ακολούθησε τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς στα 46’’, αλλά ο Ντέιβις ισοφάρισε με κάρφωμα. Ο Κέβιν Πάνγκος πέτυχε το νικητήριο καλάθι 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Χίγκινς αστόχησε σε μακρινό σουτ σχεδόν στην εκπνοή.

Ο Κέβιν Πάνγκος ήταν ο πρωταγωνιστής για τη Ζενίτ, με 19 πόντους και 9 ασίστ. Ο Τόμας πέτυχε 12, ο Ρίβερς 11 και ο Χόλινς 8.

Ο Μπράντον Ντέιβις έβαλε 18 για τη Μπαρτσελόνα, ο Χίγκινς 15 και ο Μιίροτιτς 12, ενώ ο Καλάθης πέτυχε 8 και μοίρασε 5 ασίστ.

Η νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της Φενέρ ήταν δυσκολότερη από ότι δείχνει το τελικό 92-76. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 67-68 στις αρχές της δ’ περιόδου, αλλά η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη απάντησε με σερί 17-2 και καθάρισε το ματς. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 53-46.

Η ΤΣΣΚΑ, που σήμερα αποδέσμευσε τον Μάικ Τζέιμς (μετακομίζει στους Μπρούκλιν Νετς μέχρι το τέλος της σεζόν), πήρε 20 πόντους από τους Χάκετ, Κλάιμπερν και 12 από τον Φόιγκτμαν.

Η χτυπημένη από τον κορονοϊό Φενέρ ταξίδεψε στη Μόσχα χωρίς πέντε βασικούς παίκτες και τον προπονητή, Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Ο Ντε Κολό ξεχώρισε με 27 πόντους, ενώ ο Ο’Κουίν πρόσθεσε 12.

Αύριο επιστρέφουν στο προσκήνιο οι άλλοι τέσσερις διεκδικητές εισιτηρίων για το φάιναλ-φορ της Κολωνίας (26-28 Μαΐου): Εφές-Ρεάλ και Αρμάνι-Μπάγερν. Οι ομάδες της Κωνσταντινούπολης και του Μιλάνο προηγούνται από χθες με 1-0 και χρειάζονται άλλες δύο νίκες για την πρόκριση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter