Μπάσκετ: Ναυάγιο Ολυμπιακού, θρίαμβος Σφαιρόπουλου (65-90)

Μπάσκετ: Ναυάγιο Ολυμπιακού, θρίαμβος Σφαιρόπουλου (65-90)

Το θαύμα της Μόσχας εξανεμίστηκε μέσα σε 48 ώρες και ο Ολυμπιακός ξανασυνάντησε τον προβληματικό εαυτό των πρώτων αγωνιστικών.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε παρέλαση στο ΣΕΦ (65-90, ημίχρονο 40-45) και ο προπονητής που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς μεταξύ 2015-7 χειροκροτήθηκε θερμά από το παλιό του κοινό.

Ο Βασίλης Σπανούλης (8 πόντοι, 5 ασίστ) και ο Γιώργος Πρίντεζης (16 π.) ήταν οι μοναδικοί που διασώθηκαν από το ναυάγιο του Ολυμπιακού, ενώ ο ήρωας του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μπράντον Πολ πέτυχε 12 πόντους.

Το ντεμπούτο των Τέιλορ Ρότσεστι (4 π.) και Ουίλι Ριντ(1 π.) πέρασε απαρατήρητο, ιδίως του δεύτερου. Πλέον, οι Πειραιώτες μετρούν μόλις 2 νίκες σε 6 αγώνες και βρίσκονται στα χαμηλότερα στρώματα της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, αφού ο τραυματίας Παπανικολάου έμεινε εκτός αποστολής, ενώ οι Μιλουτίνοβ (3 π.), Κουζμίνσκας (6 π.), Ρούμπιτ (5 π.) ήταν απροπόνητοι και εξασθενημένοι λόγω γαστρεντερίτιδας. Έπαιξαν και οι Πάντερ 4, Τσέρι 4, Βεζένκοφ 2.

Ο Έλληνας γκαρντ Τάιλερ Ντόρσεϊ πέτυχε 19 πόντους για τη Μακάμπι, αναδείχθηκε Παίκτης του Αγώνα και μοιράστηκε τη θέση του πρώτου σκόρερ με τον Σκότι Ουίλμπεκιν. Ο άλλοτε «κόκκινος» Οθέλο Χάντερ πρόσθεσε 8 και ο Ουόλτερς 10.

Aπό τα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχώρισε το διπλό της Ζαλγκίρις επί της Φενέρμπαχτσε με 79-76 στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται στο υπόγειο της βαθμολογίας μαζί με τη Βαλένθια με 5 ήττες σε 6 αγώνες.

Μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο (83-70), δεν υπάρχει πια αήττητη ομάδα. Η ΤΣΣΚΑ μοιράζεται τη πρώτη θέση με τους Καταλανούς και με την Αρμάνι, με ρεκόρ 5-1.

Την ερχόμενη εβδομάδα, οι ομάδες μας παίζουν ξανά εντός έδρας: Ολυμπιακός-Εφές την Πέμπτη στο ΣΕΦ, Παναθηναϊκός-Βαλένθια την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter