Euroleague: Ήττα στα σημεία για τον Ολυμπιακό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Euroleague: Ήττα στα σημεία για τον Ολυμπιακό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Πάνω στο νήμα ηττήθηκε ο μαχητικός Ολυμπιακός από την ευρωπρωταθλήτρια του 2019 ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Φάληρο: 74-75, ημίχρονο 26-44.

Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με διαφορά 25 πόντων στις αρχές της γ’ περιόδου, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αντεπιτέθηκαν με πρωταγωνιστή τον Σακίλ ΜακΚίσικ και άγγιξαν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά με 69-68 με τρίποντο του Βεζένκοφ και βρέθηκε μία ανάσα πριν το θαύμα, αφού ο Γιώργος Πρίντεζης έγραψε το 74-73 στα 12 δευτερόλεπτα. Αλλά ο Μάικ Τζέιμς απάντησε με 2/3 βολές και ο Πρίντεζης αστόχησε στο σουτ της τελευταίας στιγμής, με την εκπνοή του αγώνα.

Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη ήττα για τον Ολυμπιακός στην Euroleague. Η εξίσου ντεφορμέ ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη προερχόταν από σερί 4 ηττών στα τελευταία 5 παιχνίδια.

Από τον Ολυμπιακό ο κορυφαίος ΜακΚίσικ πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 24 πόντους, ενώ διακρίθηκαν και οι Βεζένκοφ (14), Ζαν-Σαρλ (6). Ο Πρίντεζης πέτυχε 9 πόντους και ο Σπανούλης 5, ενώ ο Σλούκας είχε 7 πόντους και 6 λάθη. Έπαιξαν και οι Χάρισον 5, Λαρεντζάκης, Τζένκινς, Έλις 4.

Από την ΤΣΣΚΑ ξεχώρισαν οι Τζέιμς (15), Φόιγκτμαν (14), Λούντμπεργκ (13), Μπολομπόι (10).

Με τον Ολυμπιακό δεν έπαιξε ο νεοφερμένος Κώστας Κουφός, ο οποίος έχει μείνει ανενεργός σχεδόν 1 χρόνο και έκανε μόλις μία προπόνηση στον Πειραιά, οπότε κρίθηκε ανέτοιμος. Μάλιστα η τελευταία του ομάδα ήταν η ΤΣΣΚΑ, η οποία τον αποδέσμευσε την περασμένη άνοιξη.

Απουσίασαν επίσης οι λαβωμένοι Κώστας Παπανικολάου, Χασάν Μάρτιν, ενώ η ΤΣΣΚΑ έχει παροπλισμένο λόγω σοβαρού τραυματισμού τον άλλοτε «ερυθρόλευκο» Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Ολυμπιακός έπεσε στο (11-15) και διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στα πλέι-οφ. Η ΤΣΣΚΑ (17-8) παραμένει στη δεύτερη θέση της κατάταξης, πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (18-7) του Νικ Καλάθη και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Παναθηναϊκός (9-14) αντιμετωπίζει αύριο την Άλμπα (8-17) στο Βερολίνο, χωρίς τον νεοαποκτηθέντα Κροάτη Μάριο Χεζόνια, τον οποίο υποδέχθηκαν εκατοντάδες οπαδοί των «πρασίνων» σήμερα στο αεροδρόμιο.

Ο 26χρονος Χεζόνια αναμένεται να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο την επόμενη εβδομάδα, κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter