Εuroleague: Iδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ

Εuroleague: Iδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ

Mέσα από τα χέρια του έχασε ο Ολυμπιακός τη νίκη που θα τον έφερνε σε θέση ισχύος, στο κυνήγι μίας θέσης στα πλέι-οφ της Εuroleague.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 60-66 δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά τα έκαναν όλα λάθος στο τελευταίο δίλεπτο και ηττήθηκαν με 71-70 από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Στο ημίχρονο έχαναν με 39-29.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κέρδισε χάρη σε τρίποντο του Ουίλμπεκιν 10 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία νίκης αμέσως μετά, όταν ο νεοαποκτηθείς ΜακΚίσικ έκανε απρόσεκτη πάσα προς τον Έλις.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε καλύψει μειονέκτημα 10 πόντων (44-34) και προηγήθηκε με 55-62, με πρωταγωνιστές τους Μπάλντγουιν, Βεζένκοφ, Παπανικολάου.

Ωστόσο η τελευταία λέξη ανήκε στον Ουίλμπεκιν, που πέτυχε τους 17 από τους 21 πόντους του μετά την ανάπαυλα. Ο Έλληνας γκαρντ Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσθεσε 9 για τη Μακάμπι, ενώ ο Μπράιαντ είχε 13.

Εκτός του πολύ καλού ΜακΚίσικ (14 π.), ντεμπούτο έκανε απόψε με τον Ολυμπιακό και ο Ντουάιτ Μπάικς, με 4 πόντους. Επανεμφανίστηκε και ο Ρότσεστι (3 π.), αλλά απουσίασαν ο τραυματίας Μιλουτίνοφ και ο εγχειρισμένος Σπανούλης.

Ο Μπάλντγουιν πέτυχε και τους 13 πόντους του στο β’ ημίχρονο, ενώ έπαιξαν και οι Πολ 5, Βεζένκοφ 9, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 8, Ρούμπιτ, Έλις 6.

Aυτή η ήττα έφερε τον Ολυμπιακό στο 11-15, οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος. Η ερχόμενη ευρωπαϊκή εβδομάδα αρχίζει με το ελληνικό ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, την Τρίτη στο Φάληρο, για την 27η αγωνιστική.

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» υποδέχονται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Πέμπτη) και οι «κόκκινοι» ταξιδεύουν στην Τουρκία για να αντιμετωπίσουν την πρωτοπόρο Εφές (Παρασκευή).

Μετά την ήττα του από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, ο Παναθηναϊκός παραμένει μόνος στην 6η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 14-12.

Στο ντέρμπι της αποψινής ημέρας, ΤΣΣΚΑ – Μπαρτσελόνα 80-82, με καλάθι του Νίκολα Μίροτιτς στην εκπνοή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter