Euroleague: Ισοφάρισαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ Αβίβ

Euroleague: Ισοφάρισαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η Ρεάλ Μαδρίτης άλωσε για δεύτερη φορά το Βελιγράδι (78-85) και θα λύσει σε πέμπτο παιχνίδι τις διαφορές της με την Παρτιζάν στα πλέι-οφ της Euroleague. Σε μία «ζαριά» θα κριθεί η πρόκριση και στο άλλο ζευγάρι, ανάμεσα στη Μονακό και την Μακάμπι, αφού οι ισραηλινοί ισοφάρισαν χωρίς δυσκολία (104-69). Και οι δύο σειρές βρίσκονται στο 2-2.

Οι έμπειροι Ισπανοί προηγήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να πτοηθούν από τις αντεπιθέσεις των Σέρβων. Δύο απανωτά κλεψίματα του Μαντάρ μετέτρεψαν το ματς σε ντέρμπι μετά το 74-80, αλλά ο πανύψηλος Ταβάρες (15 π.) απάντησε με καθοριστικό καλάθι. Διακρίθηκαν και οι Χάνγκα (15), Μούσα (14), Ντεκ (14).

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου (18 π.) ήταν ο κορυφαίος από τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μαζί με τον Ζαν ΛεΝτέι (25 π.). Η Παρτιζάν είχε προηγηθεί με 2-0 με δύο διπλά στη Μαδρίτη, όπου θα γίνει το πέμπτο ματς.

Απουσίασαν οι τιμωρημένοι για τα επεισόδια του δεύτερου αγώνα Πάντερ και Γιαμπουσέλ, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο Ντεκ της Ρεάλ.

Πριν τον αγώνα, οι 20.000 θεατές στη Σταρκ Αρένα πέταξαν λουλούδια στον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης σε σχολείο του Βελιγραδίου. Μάλιστα ο σλοβένος σταρ του ΝΒΑ Λούκα Ντόντσιτς ανέλαβε να πληρώσει όλα τα έξοδα για τις κηδείες των θυμάτων.

Σε πέμπτο αγώνα στο Μόντε Κάρλο θα κριθεί η μονομαχία από την οποία θα προκύψει ο πιθανός αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του φάιναλ-φορ. Η Μακάμπι του Όντεντ Κάτας συνέτριψε τη Μονακό με 104-69 στο Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 2-2.

Η Mακάμπι ξέφυγε με σερί 20-0 μετά το 17-24 και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο μέχρι το τέλος (64-46), με κορυφαίους τους Μπράουν (22), Μπάλντγουιν (19), Πόιθρες (12).

Από τη Μονακό του Σάσα Ομπράντοβιτς, που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε 13 πόντους.

Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος οδήγησε τη Μακάμπι στον τελευταίο ευρωπαϊκό τίτλο της, το 2014 στο Μιλάνο. Ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και εμφανίστηκε στο Γιαντ Ελιάου με μπαστουνάκι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter