Euroleague: Και η Εφές υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό

Euroleague: Και η Εφές υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό

Ούτε η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης μπόρεσε να αντισταθεί στον ασταμάτητο Ολυμπιακό: 76-70, μέσα σε παραλήρημα ενθουσιασμού από 14.000 φιλάθλους. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 41-31, ενώ η διαφορά έφτασε και τους 16 πόντους στο δεύτερο μέρος.

Το ΣΕΦ ήταν και αυτή τη φορά κατάμεστο, αφού τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με κεκτημένη ταχύτητα από τις πρόσφατες νίκες του και προηγήθηκε με 18-6, 24-13 και 40-25 με τρία τρίποντα του εκπληκτικού Μιχάλη Λούντζη. Οι Τούρκοι πλησίασαν στους 8 πόντους, αλλά τα απανωτά καλάθια του Σάσα Βεζένκοφ βοήθησαν τον Ολυμπιακό να ξεμακρύνει εκ νέου, μέσα σε αποθέωση (59-43).

Η Εφές αντέδρασε και ξαναμπήκε στο παιχνίδι με τους Μπράιαντ, Λάρκιν, που μείωσαν το σκορ σε 62-58.  Η τρομερή άμυνα των Πειραιωτών προστάτευσε τα κεκτημένα, ενώ ο Βεζένκοφ πέτυχε τα κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Απουσίασαν και αυτή τη φορά οι τραυματίες Κώστας Σλούκας και Άλεκ Πίτερς, που αναμένεται να επιστρέψουν στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με την Άλμπα στο Βερολίνο. Θα ακολουθήσει το φάιναλ-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο (16-19 Φεβρουαρίου).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε τους Ουόκαπ 2, Κάνααν 1, Λούντζη 13, Λαρεντζάκη 5, ΜακΚίσικ 10, Παπανικολάου 6, Βεζένκοφ 23, Μπολομπόι 2, Φαλ 10, Μπλακ 4.

Από την Εφές του Εργκίν Αταμάν, που έπαιξε πλήρης, οι Λάρκιν, Μπομπουά, Μίτσιτς, Μπράιαντ πέτυχαν από 10 πόντους και οι Ζίζιτς, Ντάνστον από 9, με τον Κλάιμπερν στους 8.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπος στον ημιτελικό του περυσινού φάιναλ-φορ στο Βελιγράδι, όπου οι Τούρκοι κέρδισαν με τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς στην εκπνοή.

Ο Ολυμπιακός, που την Τρίτη συνέτριψε τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη στην Κωνσταντινούπολη με 93-73, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας  της Euroleague με ρεκόρ 15-7, μαζί με τη Ρεάλ που κέρδισε στο Μονακό με 95-91. Ακολουθούν οι  Μπαρτσελόνα 15-8, Μονακό 14-9, Φενέρ 14-9.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter