Euroleague: Κατέρρευσε στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Κατέρρευσε στο τέλος ο Παναθηναϊκός

To εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού δεν είχε συνέχεια και η γεμάτη με ποιοτικές λύσεις Μπαρτσελόνα έφυγε από το ΟΑΚΑ με μεγάλο διπλό: 81-92, μπροστά σε 11.000 φιλάθλους.

Ουσιαστικά, το ματς κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν οι “πράσινοι” ξέμειναν από δυνάμεις. Στην ανάπαυλα το σκορ ήταν 45-38, προς το τέλος της γ’ περιόδου 67-57, ενώ στο 34ο λεπτό ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε προβάδισμα με 74-70. Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και τα τρίποντα των Ισπανών στο δεύτερο μέρος άλλαξαν τη μορφή του αγώνα.

Οι «πράσινοι» έπεσαν στο 14-11, αλλά παραμένουν χωρίς συγκάτοικο στην 6η θέση, πίσω από τις ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, αλλά σε απόσταση από τις ομάδες που ακολουθούν. Η Βαλένθια είναι 7η, ενώ οι επόμενοι διώκτες βρίσκονται στο 11-14.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 10 πόντους, 11 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Ο Τζίμερ Φρεντέτ έβαλε 13 πόντους, ο Ιωάννης Παπαπέτρου 12 και ο Μπεν Μπεντίλ 9. Έπαιξαν και οι Τόμας 9, Ράις 4, Παππάς 3, Βουγιούκας 6, Τζόνσον 1, Μήτογλου, Ράουτινς, ενώ απουσίασε ο τραυματίας Ουάιλι.

Από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισαν οι Μίροτιτς (20), Ντιλέινι (15), Χίγκινς (17), Αμπρίνες (13). «Δείξαμε τον χαρακτήρα μας», τόνισε ο βετεράνος προπονητής τα, Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο Παναθηναϊκός με το βαρύ πρόγραμμα έχει μπροστά του δεύτερο συνεχόμενο ελληνοϊσπανικό ντέρμπι, αφού θα δοκιμαστεί τη Δευτέρα στο σπίτι της Ρεάλ στη Μαδρίτη (22.00).

Η «βασίλισσα» βρίσκεται στη 2η θέση μαζί με την Μπαρτσελόνα με ρεκόρ 19-6, αφού χθες νίκησε τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη με διαφορά μαμμούθ (65-94). Η Εφές θριάμβευσε απόψε στο Μόναχο επί της Μπάγερν με 88-63 και παραμένει ασυναγώνιστη στην κορυφή με 22 νίκες σε 25 αγώνες.

Ο Ολυμπιακός, που ανέβηκε και αυτός στο 11-14 μετά τη χθεσινή νίκη του επι της Βιλερμπάν και ελπίζει για συμμετοχή στα πλέι-οφ, θα αγωνιστεί την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter