Euroleague: «Κόκκινο» πάθος στο ντέρμπι (81-78)

Euroleague: «Κόκκινο» πάθος στο ντέρμπι (81-78)

Σε «κόκκινα» χέρια κατέληξε το ροζ φύλλο του δεύτερου ευρωελληνικού ντέρμπι της χρονιάς στην Euroleague. Παρά τις απουσίες του (Σπανούλης, Μιλουτίνοφ), ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και νίκησε τον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό με 81-78. Ο νεοφερμένος Σακιέλ ΜακΚίσικ ήταν ο ΜVP του αγώνα, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πέτυχε σημαντικούς πόντους στο φινάλε.

O παθιασμένος Oλυμπιακός προηγήθηκε στο ημίχρονο με 45-39, με μπροστάρηδες τον ΜακΚίσικ, στο δεύτερο παιχνίδι του με τα κόκκινα, και τον Βεζένκοφ. Στο τέλος της γ’ περιόδου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 65-59, αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με σερί 0-6 και μετέτρεψε το ματς σε θρίλερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε 0/17 τρίποντα στα πρώτα 36 λεπτά, μέχρι που ο Νικ Καλάθης ευστόχησε από τα 6μ75 ισοφαρίζοντας σε 70-70, τριάμισυ λεπτά πριν το φινάλε. Ήταν όμως το μοναδικό τρίποντο του «τριφυλλιού» στον αγώνα (1 στα 20).

Ο Παπανικολάου έδωσε νέο έναυσμα στους «ερυθρόλευκους» με 6 σερί πόντους και το σκορ έγινε 77-74 με τον Ρότσεστι 1:08 πριν το τέλος. Ο Ταϊρίς Ράις μείωσε με 2/2 βολές, αλλά ο κορυφαίος του αγώνα Σακιέλ ΜακΚίσικ απάντησε με καλάθι στα 39’’ και ο Ράις απέτυχε στο κρισιμότερο σουτ της ομάδας του.

Ο Παπανικολάου αστόχησε σε μία βολή και έδωσε στον Παναθηναϊκό μία τελευταία ευκαιρία, αλλά ο ΝτεΣόν Τόμας βρήκε σίδερο στο σουτ της παρ’ ολίγον ισοφάρισης λίγο πριν ακουστεί η κόρνα.

«Ήμασταν πολύ νευρικοί και αγχωμένοι», ομολόγησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Θέλαμε όμως τη νίκη για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας». «Γνωρίζαμε πόση σημασία έχουν τέτοιοι αγώνες για το σύλλογο και για το κοινό μας», συμπλήρωσε ο Παπανικολάου.

Πλέον η διαφορά ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» μειώθηκε στους 2 βαθμούς, αφού ο 6ος Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 14-13 και ο Ολυμπιακός, που μοιράζεται την 9η θέση με τις Ζαλγκίρις, Χίμκι, στο 12-15. Υπολείπονται 7 αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Για τον Ολυμπιακό έπαιξαν οι Έλις 6, ΜακΚίσικ 22, Κόνιαρης, Ρότσεστι 11, Μπάλντγουιν 2, Πολ 6, Μπάικς, Βεζένκοφ 10, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 12, Ρούμπιτ 4.

Ο Ρικ Πιτίνο χρησιμοποίησε τους Καλάθη 18, Μήτογλου 11, Φρεντέτ 2, Ράουτινς, Τόμας 8, Ράις 12, Παπαγιάννη 10, Παπαπέτρου 10, Τζόνσον, Μπεντίλ 7.

Πριν από το ντέρμπι δημιουργήθηκε ένταση, όταν ο Ολυμπιακός ζήτησε από την αστυνομία να απαγορευτεί η είσοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ, ώστε «να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλής διεξαγωγής του αγώνα».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αντέδρασε με οργισμένη ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε την τιμωρία του Ολυμπιακού από την Euroleague και τη δικαιοσύνη και ενημέρωνε ότι ο ιδιοκτήτης της βρισκόταν ήδη καθ’ οδόν προς το Φάληρο μαζί με την αποστολή της ομάδας.

«Μοναδικός στόχος του είναι να προκαλέσει με τη συμπεριφορά του», απάντησε με δική της ανακοίνωση η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Γιαννακόπουλος αποδοκιμάστηκε από 20 οπαδούς του Ολυμπιακού στην είσοδο του σταδίου, όπως και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ιωάννης Παπαπέτρου. Στη διάρκεια του αγώνα, κάθισε στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού.

Στο ΣΕΦ έγινε και απολύμανση προχθές για τον φόβο του κορονοϊού. Το αποψινό ματς Αρμάνι-Ρεάλ (73-78) στο Μιλάνο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για τον ίδιο λόγο.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί μεθαύριο στο ΟΑΚΑ την 5η της βαθμολογίας ΤΣΣΚΑ (18-9), η οποία νίκησε σήμερα τη Ζενίτ στη Μόσχα με 86-78. Ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, όπου τον περιμένει η πρωτοπόρος Αναντολού Εφές (23-3).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter