Euroleague: Κοντά στο φάιναλ-φορ Εφές και Αρμάνι

Euroleague: Κοντά στο φάιναλ-φορ Εφές και Αρμάνι

Ένα βήμα από το φάιναλ-φορ της Euroleague βρίσκονται η Εφές και η Αρμάνι, που έφτασαν εύκολα απόψε στο 2-0 απέναντι στη Ρεάλ και τη Μπάγερν αντίστοιχα, αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα. Kαμία ομάδα δεν έχει ανατρέψει το 0-2 σε σειρά πέντε αγώνων, στην ιστορία των ευρωπαϊκών πλέι-οφ.

Σοκαρισμένη από τον τρόπο με τον οποίο έχασε το πρώτο ματς στο Μιλάνο (79-78 με καλάθι του ΛεΝτέι στην εκπνοή, με ανατροπή από το -19), η Μπάγερν δέχθηκε σερί 20-0 στο ξεκίνημα και δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει: 80-69, ημίχρονο 47-29.

Η γερμανική ομάδα μείωσε τη διαφορά από τους 20 πόντους στους 6 με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Γκιστ, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο, αφού ο προπονητής της, Αντρέα Τρινκιέρι, αποβλήθηκε στο 58-50 με δύο τεχνικές ποινές.

Ο Κέβιν Πάντερ ήταν ο κορυφαίος των Ιταλών με 20 πόντους, ενώ ο άλλοτε συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Ουέιν Μπάλντγουιν πέτυχε 23 για τη Μπάγερν. Διακρίθηκαν επίσης οι Ροντρίγκεθ (13), Σιλντς (12), ΛεΝτέι (10) και Ρέινολντς (11), Γκιστ (11), Λούτσιτς (11).

Η Ρεάλ των πολλών προβλημάτων παραδόθηκε αμαχητί για δεύτερη φορά στην Εφές, την οποία περιμένει για τα επόμενα δύο παιχνίδι στη Μαδρίτη. Ο αγώνας στην Πόλη ολοκληρώθηκε με 91-68. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 44-32.

Ο υποψήφιος MVP Βασίλιε Μίτσιτς πέτυχε 23 πόντους και ο Σέιν Λάρκιν 21 για την Εφές. Ο τρίτος γκαρντ Μπομπουά πρόσθεσε 11 και ο Μοερμάν 9.

Η Ρεάλ έπαιξε χωρίς τον «πύργο» των 2,20 μ Έντι Ταβάρες, ο οποίος τραυματίστηκε στο προχθεσινό πρώτο ματς (90-63). Ο Τόμπκινς πέτυχε 17 πόντους, ο Ρούντι 11 και ο 19χρονος Τρίσταν Βούκτσεβιτς, γιος του «δικού μας» Ντούσαν, 7.

Το βράδυ της Παρασκευής επιστρέφουν στη σκηνή οι άλλοι τέσσερις μονομάχοι. Η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει μετά την ήττα-σοκ που υπέστη χθες εντός έδρας από τη Ζενίτ του «δικού της» Τσάβι Πασκουάλ (0-1).

Αντίθετα, η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη θεωρείται φαβορί για το 2-0 στη Μόσχα απέναντι στην αποδεκατισμένη λόγω κορονοϊού Φενέρμπαχτσε.

Το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στην Κολωνία στις 26-28 Μαΐου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter