Euroleague: «Λίγος» ο Ολυμπιακός στη Μόσχα

Euroleague: «Λίγος» ο Ολυμπιακός στη Μόσχα

Eξαιρετικός στο ξεκίνημα, αλλά απογοητευτικός σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Μόσχα από την ελλιπέστατη ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη με 88-82 και έπεσε στο 3-2. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 48-38 υπέρ των Ρώσων.

Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν συο ξεκινημα με 6-18, με πρωταγωνιστή τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 32 πόντους και 7/10 τρίποντα. Ωστόσο, ο σπουδαίος Κλάιμπερν (29 π.) και ο Δανός Ίφε Λούντμπεργκ (16 π.) οδήγησαν την ΤΣΣΚΑ σε αντεπίθεση, που άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 25-25 στις αρχές της β’ περιόδου και ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και στους 17 πόντους στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου (66-49). Ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 0-14, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή μετά το 66-63.

Ο Ζαν-Σαρλ πέτυχε 11 πόντους και οι Φαλ, Ουόκαπ, Βεζένκοφ από 6 για τον Ολυμπιακό. Οι Παπανικολάου, ΜακΚίσικ, Μάρτιν έμειναν στους 5, ο Πρίντεζης 4, ενώ ο ντεφορμέ Σλούκας περιορίστηκε στους 2 πόντους. Έπαιξαν χωρίς να σκοράρουν και ο Λαρεντζάκης, Λούντζης.

Ο Μπολομπόι πρόσθεσε 16 πόντους για την ομάδα της Μόσχας, ενώ οι Κουρμπάνοφ, Σβεντ έβαλαν από 10. “Η αμυντική μας προσπάθεια ήταν ανεπαρκής”, ομολόγησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ ο Ιτούδης χαρακτήρισε τους παίκτες του “ήρωες”.

H TΣΣΚΑ αγωνίστηκε χωρίς τους σοβαρά τραυματισμένους Σενγκέλια, Γκριγκόνις και Μιλουτίνοφ. Ο αγώνας έγινε με κόσμο στις κερκίδες, αφού το lockdown που ανακοινώθηκε χθες από τις αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας θα ισχύσει από τις 28 Οκτωβρίου.
Η Αρμάνι Μιλάνο του Ντίνου Μήτογλου και η Μπαρτσελόνα του Νικ Καλάθη είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες, ενώ η Ζαλγκίρις βρίσκεται στο …υπόγειο της βαθμολογίας, με 5 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στη “διαβολοβδομάδα” που ακολουθεί, ο Ολυμπιακός, που θα φιλοξενήσει στο Φάληρο την Άλμπα Βερολίνου (Τρίτη) και τη Φενέρμπαχτσε (Πέμπτη).

Αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί κατά σειρά στο ΟΑΚΑ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές που χθες πέτυχε την πρώτη νίκη της (Τετάρτη) και τη Βιλερμπάν του Κώστα Αντετοκούνμπο (Παρασκευή). Οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 1-4.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter