Euroleague: «Λίγος» ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ρεάλ

Euroleague: «Λίγος» ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ρεάλ

Δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός, μολονότι έπαιξε πλήρης και είχε το κοινό του στο πλευρό του στο ΟΑΚΑ. Οι Μαδριλένοι κέρδισαν με 87-75 (ημίχρονο 44-34), έφτασαν τις 11 συνεχόμενες νίκες και άφησαν τους «πράσινους» στην έκτη θέση με ρεκόρ 9-7.

Η διαφορά έφτασε και τους 20 πόντους στις αρχές του β’ ημιχρόνου (37-57) πριν οι Καλάθης, Φρεντέτ δώσουν το σύνθημα της αντεπίθεσης. Ωστόσο, η ψαλίδα δεν έκλεισε ποτέ, αφού το 58-66 του 30ού λεπτού ήταν η μικρότερη απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο Τζίμερ Φρεντέτ ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, με 18 πόντους, 4 τρίποντα και 8 ριμπάουντ. Ο Νικ Καλάθης τελείωσε το ματς με 19 πόντους και 6 ασίστ, αλλά σούταρε μόλις 1/8 από τη γραμμή των 6μ75. Έπαιξαν και οι Ράις 3, Τόμας 4, Παπαγιάννης 10, Παπαπέτρου 11, Βουγιούκας, Τζόνσον 3, Μήτογλου 7, Ουάιλι.

Ο Ράντολφ πέτυχε 22 πόντους, ο Κοζέρ 12 και ο Τέιλορ 10 για τη Ρεάλ, ενώ ο γιγαντόσωμος Ταβάρες είχε 14 πόντους και 14 ριμπάουντ. «Δεν μπορώ να πω ότι αγγίξαμε το τέλειο, αλλά ήμασταν εξαιρετικοί σε πολλούς τομείς, σε μία πολύ δύσκολη έδρα», σχολίασε ο προπονητής των Ισπανών Πάμπλο Λάσο.

To ματς έγινε μπροστά σε 10.000 φιλάθλους, αλλά η εξέδρα των «οργανωμένων» έμεινε μισοάδεια στο α’ ημίχρονο, λόγω της πρόσφατης κόντρας των συνδεσμιτών με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Την επόμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός επισκέπτεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η Ρεάλ (12-3) μοιράζεται την πρώτη θέση με την Εφές, η οποία συνέτριψε στην Τουρκία τη Μακάμπι με 99-79. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη (78-75 την Αρμάνι) βρίσκονται στην 4η θέση με ρεκόρ 11-5.

Ο Ολυμπιακός (6-9) δοκιμάζεται το βράδυ της Παρασκευής στην Ισπανία απέναντι στη Μπαρτσελόνα, η οποία έχει ρεκόρ 12-3 και μπορεί να ξαναπιάσει κορυφή με μία νίκη.

Οι προβολείς πέφτουν στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα γίνει κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague προσπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, εάν πετύχει 12 πόντους. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ήδη πρώτος στις ασίστ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter