Euroleague: Με χρώμα… Ελλάδας οι δέκα κορυφαίοι της δεκαετίας

Euroleague: Με χρώμα… Ελλάδας οι δέκα κορυφαίοι της δεκαετίας

Ο Βασίλης Σπανούλης έκλεισε τη δεκάδα των κορυφαίων της δεκαετίας 2010-19 και το Eurohoops σας θυμίζει τη λίστα των καλύτερων παικτών που είδαν τα ευρωπαϊκά γήπεδα…

Το άρωμα Ελλάδας είναι τόσο έντονο σε αυτή τη λίστα, που πραγματικά κυριαρχεί. Τρεις δικοί μας παίκτες, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης κι ο Γιώργος Πρίντεζης βρίσκονται- δικαίως- στη δεκάδα, ενώ άλλοι δύο, ο Κάιλ Χάινς κι ο Μίλος Τεόντοσιτς έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος φυσικά, κατέκτησε και δύο τίτλους, τέσσερις στο σύνολο. Είναι, άλλωστε, ο παίκτης με τις περισσότερες επιτυχίες στο διάστημα μεταξύ 2010-19 και θα τον ακολουθούσε ο Κώστας Σλούκας με τρεις αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στους δέκα πρώτους. Καμία άλλη χώρα δεν έχει τόσους εκπροσώπους.

Ακολουθεί η Ισπανία με το δίδυμο Ναβάρο-Γιουλ, η Σερβία με τους Μπογκντάνοβιτς-Τεόντοσιτς και συμπληρώνεται η λίστα με τις Η.Π.Α. (Χάινς), Σλοβενία (Ντόντσιτς) και Γαλλία (Ντε Κολό).

Ο Ολυμπιακός έχει πέντε παίκτες που φόρεσαν τα ερυθρόλευκα και κέρδισαν την ψήφο, ξεχωρίζοντας από τις άλλες ομάδες. Είναι άλλωστε αυτός που κατέκτησε και δύο τρόπαια, ενώ συμμετείχε και σε δύο τελικούς ακόμα.

Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπείται μόνο από δύο παίκτες (Διαμαντίδης και στην αρχή ο Σπανούλης), αλλά ήταν η προηγούμενη δεκαετία που είχε κυριαρχήσει απόλυτα.

Η ΤΣΣΚΑ ακολουθεί τον Ολυμπιακό με τρεις παίκτες, η Ρεάλ έχει δύο δικούς της, ενώ Φενέρ και Μπαρτσελόνα εκπροσωπείται από έναν.

Μιλάμε φυσικά για αυτούς τους συλλόγους που πήραν κάποιον από τους δέκα τίτλους που μοιράστηκαν ως εξής: Ολυμπιακός (2), Παναθηναϊκός (1), Μπαρτσελόνα (1), ΤΣΣΚΑ (2), Ρεάλ (2), Φενέρ (1) και Μακάμπι (1) χωρίς η τελευταία να πλασάρει παίκτη της στη δεκάδα. Οι γκαρντ κυριαρχούν μέσα στους καλύτερους, αλλά υπάρχει λογική εξήγηση αφού το μπάσκετ επικεντρώθηκε στους “κοντούς”.

Το παιχνίδι έγινε… δικό τους, τα ονόματα που συναντάμε είναι τεράστιας κλάσης και δεν είναι τυχαίο ότι οι έξι από αυτούς έπαιξαν ή παίζουν στο ΝΒΑ! Ασχέτως αν οι Σπανούλης-Ναβάρο αγωνίστηκαν στην κορυφαία λίγκα παγκοσμίως την προηγούμενη δεκαετία κι όχι αυτή για την οποία αξιολογήθηκαν, ενώ δύο (Ντόντσιτς, Μπογκντάνοβιτς) αγωνίζονται ακόμα. Μόλις δύο ψηλοί κατάφεραν να εισχωρήσουν στο Τοπ10, ο Πρίντεζης με τον Χάινς και δεν νομίζουμε πως θα γινόταν να τα καταφέρει κάποιος ακόμα να ψηφιστεί και να “πετάξει” έξω κάποιον περιφερειακό. Εδώ έμειναν έξω γκαρντ όπως ο Ροντρίγκεθ κι ο Σλούκας που βάσει απόδοσης και τίτλων θα άξιζαν μία θέση.

Πηγή: Eurohoops.net

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter