Euroleague: Μπερτομέου τέλος!

Euroleague: Μπερτομέου τέλος!

Τέλος εποχής στην Euroleague, αφού ο επί 22 χρόνια ισχυρός άνδρας Τζόρντι Μπερτομέου αποκαθηλώνεται από τη γενική συνέλευση των βασικών μετόχων.

Οι ομάδες που έχουν εγγυημένο πολυετές συμβόλαιο στη διοργάνωση αποφάσισαν την αποπομπή του Καταλανού δικηγόρου με ψήφους 9-4, από το τέλος της ερχόμενης περιόδου.

Στον Μπερτομέου καταλογίζεται απουσία οράματος, αλαζονεία και έλλειψη ευελιξίας στα τρέχοντα θέματα, κακοδιαχείριση και άνιση κατανομή του -όποιου- πλούτου, σε βάρος των ομάδων και υπέρ του ταμείου της εταιρίας ECA που διοργανώνει την Euroleague και το Eurocup, την ώρα μάλιστα που διεξάγεται και οικονομικός έλεγχος.

Ο Παναθηναϊκός και κατά δεύτερο λόγο ο Ολυμπιακός ήταν από τους πρωτοστάτες του «πραξικοπήματος». Όπως διέρρευσε από τη συνέλευση των μετόχων, οι μοναδικές ομάδες που στάθηκαν στο πλευρό του Μπερτομέου έως το τέλος ήταν οι τρεις ισπανικές, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Βασκόνια, καθώς και η τουρκική Φενέρμπαχτσε.

Ο πρώτος «μυστικός δείπνος» των ανταρτών έγινε τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνα χωρίς να ανακοινωθεί, με άμεση συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων από εφτά συλλόγους.

Λέγεται μάλιστα ότι επίκειται προσέγγιση με τη FIBA ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα δύο δεκαετιών, με πιθανή πρώτη κίνηση τη συγχώνευση του Eurocup με το Basketball Champions League.

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο Γιώργο Σκινδήλια και τον γενικό διευθυντή Νίκο Λεπενιώτη, ενώ ο Παναθηναϊκός από τον πρόεδρο Τάκη Τριαντόπουλο, τον γενικό διευθυντή, Βασίλη Παρθενόπουλο και τον διευθυντή λειτουργίας Σταύρο Ντίνο.

Ο 62χρονος Τζόρντι Μπερτομέου ήταν πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague από την ίδρυσή της κιόλας, το 2000 στη Θεσσαλονίκη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter