Euroleague: Νίκη-ανάσα για τον Παναθηναϊκό επί της Χίμκι με… πάρτι Μήτογλου

Euroleague: Νίκη-ανάσα για τον Παναθηναϊκό επί της Χίμκι με… πάρτι Μήτογλου

Mε μία εύκολη νίκη επί της ουραγού Χίμκι συνέχισε ο Παναθηναϊκός την πορεία του στην Euroleague. To 94-78 ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό ροζ φύλλο του Όντεντ Κάτας στην καριέρα του ως προπονητή των «πρασίνων». Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 46-33.

Ο Παναθηναϊκός είχε για πρωταγωνιστή τον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος πέτυχε ατομικό ρεκόρ με τους 29 πόντους του (10/14 δίποντα, 9/9 βολές), ενώ μάζεψε και 12 ριμπάουντ. Τα 20 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν οι παίκτες του πρωταθλητή Ελλάδας έκαναν τη διαφορά.

Διακρίθηκε επίσης ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 21 πόντους, αν και σούταρε 3/10 τρίποντα. Έπαιξαν επίσης οι Μακ 5, Μποχωρίδης 3, Όγκαστ 6, Κασελάκης 5, Καλαϊτζάκης 7, Ουάιτ 9, Μπεντίλ 6, Σαντ-Ρόος 3, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Φόστερ, Βουγιούκας.

Ο Μίκι πέτυχε 25 πόντους, ο ΜακΚόλουμ 17 και οι Ζάιτσεφ, Μπέρτανς 10 ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν από την ουραγό Χίμκι, που έχει 2 νίκες σε 19 αγώνες. Το ρεκόρ του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε στο 7-13.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Παπαπέτρου, Παπαγιάννη, αλλά και η Χίμκι ταξίδεψε αυθημερόν στην Αθήνα χωρίς τους Σβεντ, Μπούκερ, Τίμα, Βιάλτσεφ. Η ρωσική ομάδα εμφανίστηκε με νέο προπονητή, τον Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς, που διαδέχθηκε τον Ρίμας Κουρτινάιτις.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας το απόγευμα της Παρασκευής (8 μ.μ.). Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στο 11-9 με την προχθεσινή εκτός έδρας νίκη τους επί της Βιλερμπάν στην παράταση και ελπίζουν να προκριθούν στα πλέι-οφ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προηγείται στη βαθμολογία με ρεκόρ 15-5, ενώ η Μπαρτσελόνα ακολουθεί με 14-6.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter