Euroleague: Νίκη-θαύμα του Παναθηναϊκού στη Ρωσία (78-76)

Euroleague: Νίκη-θαύμα του Παναθηναϊκού στη Ρωσία (78-76)

Tεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο ελλιπής Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της Euroleague επί της Χίμκι και μάλιστα μέσα στη Ρωσία: 78-76. Στο ημίχρονο, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 38-39.

Ο Φόστερ έφερε τη διαφορά στο +5 στα 36 δευτερόλεπτα, αλλά η Χίμκι απάντησε με τρίποντο του Μπέρτανς και παραλίγο να «κλέψει» τη νίκη, αφού στ συνέχεια αστόχησε ο Μποχωρίδης. Η αμυντική προσπάθεια του Παπαπέτρου πάνω στον Μπέρτανς στο φινάλε οριστικοποίησε τον ελληνικό θρίαμβο.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Μόσχα χωρίς τους Σαντ-Ρόος, Τζάκσον, Ουάιτ, αλλά και η Χίμκι παρατάχθηκε χωρίς 4 από τους βασικότερα στελέχη της: Σβεντ, Γιόβιτς, ΜακΚόλουμ, Μονρό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 25 λεπτά (15-24, 25-33, 46-51) με απόλυτη κυριαρχία στους αιθέρες, μολονότι ξεκίνησαν με 1/12 τρίποντα.

Ο Ντίνος Μήτογλου πέτυχε 12 πόντους, ο Ιωάννης Παπαπέτρου 16, ο Νεμάνια Νέντοβιτς7, ο Λευτέρης Μποχωρίδης 10, ο Μάρκους Φόστερ 10, ο Μπεν Μπεντίλ 11, ο Γιώργος Παπαγιάννης 6, ο Ζακ Όγκαστ 4 και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης 2, ενώ έπαιξε και ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Ο Μπούκερ (15), ο Μπέρτανς (14), ο Μίκι (12), ο Ζάιτσεφ (11), ο Γερέμπκο (9) ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων.

Το ματς έγινε με αρκετό κόσμο στις εξέδρες της Αρένα Μίστιστσι (933 εισιτήρια), αφού οι ρωσικές ομάδες έχουν άδεια να χρησιμοποιούν το 50% της χωρητικότητας των γηπέδων τους.

Πριν ακόμη γίνει το τζάμπολ στη Ρωσία, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την υπογραφή του Αμερικανού πόιντ-γκαρντ Κίφερ Σάικς, ο οποίος ανήκε στην Τουρκ Τέλεκομ και μάλιστα αγωνίστηκε στον προημιτελικό του Final-8 του BCL στο ΟΑΚΑ.

Ο Σάικς είχε μ.ο. 28 πόντους στο περυσινό κινεζικό πρωτάθλημα, ενώ έκλεισε την ημιτελή σεζόν με πολύ καλές εμφανίσεις στην Αρμάνι Μιλάνο. Είναι 26 ετών και έχει ύψος 1,83 μ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter