Euroleague: Νίκη-θαύμα του Παναθηναϊκού στη Ρωσία (78-76)

Tεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο ελλιπής Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της Euroleague επί της Χίμκι και μάλιστα μέσα στη Ρωσία: 78-76. Στο ημίχρονο, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 38-39.

Ο Φόστερ έφερε τη διαφορά στο +5 στα 36 δευτερόλεπτα, αλλά η Χίμκι απάντησε με τρίποντο του Μπέρτανς και παραλίγο να «κλέψει» τη νίκη, αφού στ συνέχεια αστόχησε ο Μποχωρίδης. Η αμυντική προσπάθεια του Παπαπέτρου πάνω στον Μπέρτανς στο φινάλε οριστικοποίησε τον ελληνικό θρίαμβο.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Μόσχα χωρίς τους Σαντ-Ρόος, Τζάκσον, Ουάιτ, αλλά και η Χίμκι παρατάχθηκε χωρίς 4 από τους βασικότερα στελέχη της: Σβεντ, Γιόβιτς, ΜακΚόλουμ, Μονρό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 25 λεπτά (15-24, 25-33, 46-51) με απόλυτη κυριαρχία στους αιθέρες, μολονότι ξεκίνησαν με 1/12 τρίποντα.

Ο Ντίνος Μήτογλου πέτυχε 12 πόντους, ο Ιωάννης Παπαπέτρου 16, ο Νεμάνια Νέντοβιτς7, ο Λευτέρης Μποχωρίδης 10, ο Μάρκους Φόστερ 10, ο Μπεν Μπεντίλ 11, ο Γιώργος Παπαγιάννης 6, ο Ζακ Όγκαστ 4 και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης 2, ενώ έπαιξε και ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Ο Μπούκερ (15), ο Μπέρτανς (14), ο Μίκι (12), ο Ζάιτσεφ (11), ο Γερέμπκο (9) ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων.

Το ματς έγινε με αρκετό κόσμο στις εξέδρες της Αρένα Μίστιστσι (933 εισιτήρια), αφού οι ρωσικές ομάδες έχουν άδεια να χρησιμοποιούν το 50% της χωρητικότητας των γηπέδων τους.

Πριν ακόμη γίνει το τζάμπολ στη Ρωσία, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την υπογραφή του Αμερικανού πόιντ-γκαρντ Κίφερ Σάικς, ο οποίος ανήκε στην Τουρκ Τέλεκομ και μάλιστα αγωνίστηκε στον προημιτελικό του Final-8 του BCL στο ΟΑΚΑ.

Ο Σάικς είχε μ.ο. 28 πόντους στο περυσινό κινεζικό πρωτάθλημα, ενώ έκλεισε την ημιτελή σεζόν με πολύ καλές εμφανίσεις στην Αρμάνι Μιλάνο. Είναι 26 ετών και έχει ύψος 1,83 μ.