Euroleague: Νίκησε τη Βιλερμπάν και περιμένει Κάτας ο ΠαναθηναΪκός

Euroleague: Νίκησε τη Βιλερμπάν και περιμένει Κάτας ο ΠαναθηναΪκός

Με ευρεία νίκη αποχαιρέτησε τη μεταβατική εποχή πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Όντεντ Κάτας ο Παναθηναϊκός. Το 88-71 επί της Βιλερμπάν έφερε το ευρωπαϊκό ρεκόρ των «πρασίνων» στο 6-12. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 45-42.

To «τριφύλλι» δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο παρά τη ρέντα του Νέντοβιτς (που είχε 21 πόντους σε αυτό το διάστημα), αλλά ξέφυγε μετά την ανάπαυλα, όταν ανέβασε την απόδοσή του και ο Ντίνος Μήτογλου. Ένα σερί 11-0 μετά το 72-65 αρχειοθέτησε τον αγώνα.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν και πάλι ασταμάτητος κοντά στο καλάθι και πέτυχε ρεκόρ σκοραρίσματος στην ευρωπαϊκή καριέρα του με 18 πόντους, ενώ είχε 8 ριμπάουντ και 3 τάπες. Ο Νέντοβιτς τελείωσε τον αγώνα με 33 και 5/10 τρίποντα αλλά και 6 ασίστ, ενώ ο Μήτογλου πέτυχε 11 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ.

Επαιξαν και οι Μακ 7, Όγκαστ 4, Καλαϊτζάκης 2, Μποχωρίδης 2, Ουάιτ 2, Σαντ-Ρόος 7, Κασελάκης 2, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Φόστερ, Μπεντίλ. Απουσίασε λόγω τραυματισμού ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ προς το τέλος αποχώρησε χωλαίνοντας ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος.

Ο Κόουλ ήταν πρώτος σκόρερ των Γάλλων με 15 πόντους, ενώ ο Λάιτι πέτυχε 13 και ο πανύψηλος Φαλ 10. Η Βιλερμπάν έμεινε στη 17η θέση με ρεκόρ 5-13.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να επισημοποιήσει την πρόσληψη του Όντεντ Κάτας μέσα στις επόμενες ώρες, για τη θέση του προπονητή. Στο σημερινό παιχνίδι κοουτσάρισε υπηρεσιακά ο Κώστας Χαραλαμπίδης (όπως και στα δύο προηγούμενα με Ζενίτ και ΑΕΚ), ενώ ο Κάτας κάθισε στον πάγκο της Χάποελ Ιερουσαλήμ στον αγώνα με την Τουρκ Τέλεκομ για το Basketball Champions League (77-78). Αύριο ο Ισραηλινός προπονητής αναμένεται να ταξιδέψει για την Αθήνα.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι ελληνικές ομάδες επιστρέφουν στο προσκήνιο της Euroleague, με τους αγώνες Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκού στην Τουρκία και Ολυμπιακού-Βιλερμπάν στο Φάληρο. Oι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν χθες τη Μακάμπι στην παράταση με 89-87 στο Τελ Αβίβ και πλέον βρίσκονται στην προνομιούχο οχτάδα της βαθμολογίας, με ρεκόρ 10-8.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter