Euroleague: Νίκη – ανάσα για τον Παναθηναϊκό

Euroleague: Νίκη – ανάσα για τον Παναθηναϊκό

Την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του μετά από 1,5 μήνα «ανομβρίας» πέτυχε ο ελλιπέστατος Παναθηναϊκός, με θύμα τον φιλόδοξο Ερυθρό Αστέρα και με μεγάλη ανατροπή: 75-66 μπροστά σε 4.000 φιλάθλους στο ΟΑΚΑ. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 29-42.

Aίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Χρήστου Σερέλη να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Ντουέιν Μπέικον, χωρίς ο Αμερικανός να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στον Αμερικανό, που είναι δεύτερος σκόρερ της Euroleague με μ.ο. 17,4 πόντους, καταλογίζεται αδιαφορία.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος στο ξεκίνημα και είχε 1/14 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 37-53, αλλά ο Ματ Τόμας οδήγησε το «τριφύλλι» σε αντεπίθεση: 56-55 με καλάθι του Γιώργου Παπαγιάννη και 67-58 με πρωταγωνιστές τους Ουόλτερς, Ουίλιαμς.

Στο ΟΑΚΑ ήταν παρών ο Σλοβένος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Σάνι Μπετσίροβιτς, που προαλείφεται για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, αν και εργάζεται στην Ολύμπια Λιουμπλιάνα. Δημοσιεύματα στη Σερβία θέλουν τον Ισπανό προπονητή Πάμπλο Λάσο να αποδέχεται την πρόταση των «πρασίνων» για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά η φήμη δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Οι «πράσινοι» προέρχονταν από σερί 6 συνεχόμενων ηττών, ενώ ο Αστέρας (12-16) έχει απειροελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στα πλέι-οφ.

Ο Παναθηναϊκός είχε στη σύνθεσή του τον Νέιτ Ουόλτερς (9 π.) που αποθεραπεύτηκε, αλλά όχι τους Γκουντάιτις, Αγραβάνη. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους.Ο Χρήστος Σερέλης, που πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην Euroleague, χρησιμοποίησε και τους Λι 7, Γ. Καλαϊτζάκη, Π. Καλαϊτζάκη, Μποχωρίδη, Πονίτκα 8, Γκριγκόνις 7, Τόμας 11, Ουίλιαμς 13, Μαντζούκα 3.

Από την ομάδα του άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού Ντούσκο Ιβάνοβιτς, o Nεμάνια Νέντοβιτς πέτυχε 12 πόντους απέναντι στην παλιά του ομάδα, από την οποία μάλιστα βραβεύτηκε. Την πράσινη φανέλα έχουν φορέσει επίσης οι Μπεντίλ (5), Κούζμιτς (6), ενώ ξεχώρισαν και οι Πετρούσεφ 12, Ντόμπριτς 8, Βιλντόσα 6.

O Παναθηναϊκός, που την Τετάρτη ηττήθηκε από τη Μονακό στο Πριγκηπάτο με 84-70, παραμένει στη 16η θέση της βαθμολογίας, με 9 νίκες και 19 ήττες. Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη «διαβολοβδομάδα» χωρίς απώλειες μετά το χθεσινό 102-74 επί της Μπάγερν (Βεζένκοφ 18, Λαρεντζάκης 14, Ουόκαπ 13) και προπορεύεται στην κατάταξη με ρεκόρ 20-8, έναντι 19-8 της Ρεάλ και 18-10 της Μπαρτσελόνα, που έχασε στην Κωνσταντινούπολη με 81-73 από τη Φενέρμπαχτσε (17-10) των Ιτούδη, Καλάθη, Ντόρσεϊ, Κ. Αντετοκούνμπο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter