Euroleague: Ο Αντουάν Ριγκοντό στους 101 κορυφαίους της ιστορίας

Euroleague: Ο Αντουάν Ριγκοντό στους 101 κορυφαίους της ιστορίας

Ο Αντουάν Ριγκοντό παίρνει σειρά για να μπει στη λίστα των 101 κορυφαίων παικτών στην ιστορία της Ευρωλίγκας…

Ο δίμετρος Γάλλος πόιντ γκαρντ που άλλαξε τη λογική των “άσων” λόγω του ύψους του, έχει γράψει κι αυτός τη δική του ιστορία στο γαλλικό κι ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα.

Από μικρός ξεχώριζε καθώς έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών! Στη γαλλική λίγκα ήταν MVP πέντε φορές (1991, 1992, 1993, 1994, 1996) με τη Σολέ και την Ορτέζ, πριν τον πάρει ο Έτορε Μεσίνα στην Κίντερ Μπολόνια.

Η ιστορική ιταλική ομάδα κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 1998 απέναντι στην ΑΕΚ στη Βαρκελώνη (58-44) με τον Ριγκοντό να είναι ο κορυφαίος σκόρερ σε εκείνο το παιχνίδι, όπως και στον τελικό με τη Ζαλγκίρις το 1999.

Ο “Βασιλιάς” όπως ήταν το παρατσούκλι του (Le Roi) συνέχισε με τη Βίρτους ως το 2003, κατακτώντας ξανά τον τίτλο το 2001 στον πρώτο τελικό (3-2 την Τάου στα μοναδικά best of five παιχνίδια τελικών) της σύγχρονης μορφής της Ευρωλίγκας.

Στην πλούσια τροπαιοθήκη του, ο Ριγκοντό κατέκτησε επίσης δύο πρωταθλήματα Ιταλίας κι ένα Γαλλίας ενώ με την Εθνική Γαλλίας πήρε το ασημένιο το 2000 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2005 όταν η Ελλάδα ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Προφανώς οι περισσότεροι θα θυμάστε τις δύο άστοχες βολές του (προς έκπληξη σχεδόν όλων όσοι γνώριζαν την κλάση του Ριγκοντό) στον ιστορικό ημιτελικό πριν ο Δημήτρης Διαμαντίδης ρίξει τη “βόμβα” του σχεδόν με την εκπνοή.

Πήγε και στο ΝΒΑ για λίγο. Παρότι όμως υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Μάβερικς (2003), έπαιξε ελάχιστα και όταν δόθηκε με ανταλλαγή στους Ουόριορς, οι τελευταίοι τον αποδέσμευσαν επιστρέφοντας στην Ευρώπη για τη Βαλένθια. Αυτή ήταν κι η τελευταία του ομάδα ως παίκτης.

Έχει ενταχθεί στο Hall Of Fame του γαλλικού μπάσκετ (2010) και το 2015 μπήκε και στο αντίστοιχο της FIBA.

Πηγή: Eurohoops.net

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter