Euroleague: Ο Ολυμπιακός κέρδισε και περιμένει Μπαρτζώκα

Euroleague: Ο Ολυμπιακός κέρδισε και περιμένει Μπαρτζώκα

Σημαντική νίκη, που τον έφερε πιο κοντά στην προνομιούχο οχτάδα, πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Βαλένθια στην Ισπανία: 91-93. Πλέον οι Πειραιώτες αναμένουν την άφιξη του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον οποίο φαίνεται ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Στο -εκτός απροόπτου- τελευταίο παιχνίδι του, ο Κεστούτις Κεμζούρα έκανε καλή δουλειά. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 39-36 στο ημίχρονο και 53-43 λίγο αργότερα, με τρίποντο του Αντώνη Κόνιαρη, ενώ στο τέλος της γ’ περιόδου το ελληνικό προβάδισμα ήταν 7 πόντοι (70-63).

Οι Ισπανοί απάντησαν με σερί 9-0 όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 78-70 και το ματς έγινε ντέρμπι στο φινάλε. Ένα τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη, ένα φόλοου του Βεζένκοφ και ένα μπάσιμο του Σπανούλη έφεραν τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος. Ο Πρίντεζης αποτελείωσε τη δουλειά με επιθετικό ριμπάουντ και εύστοχες βολές.

Ο Βεζένκοφ πέτυχε 17 πόντους, ο Παπανικολάου 16, ο Πρίντεζης 18, ο Πολ 12, ο Κόνιαρης 8, ενώ ο Σπανούλης μέτρησε 10 πόντους και 8 ασίστ. Έπαιξαν και οι Μιλουτίνοφ, Ρούμπιτ 3, Ρότσεστι 7, Μπάλντγουιν 2. Ο βετεράνος Σαν Εμετέριο ήταν ο πρώτος σκόρερ της Βαλένθια με 23 πόντους, ενώ ο Μαρίνκοβιτς πέτυχε 20 και ο φαν Ρόσομ 11.

Πλέον ο Ολυμπιακός μετράει 7 νίκες και 11 ήττες, όπως και οι Φενέρμπαχτσε, Βασκόνια, με τις οποίες μοιράζεται τις θέσεις 12η -14η. Η Βαλένθια (8-10) μετρούσε 6 συνεχόμενες νίκες στο γήπεδό της, αλλά είχε ηττηθεί στο Φάληρο στο παρθενικό παιχνίδι του Κεμζούρα το φθινόπωρο.

Λίγες ώρες πριν το ματς, ο Ολυμπιακός αποδέσμευσε και επίσημα τον σέντερ Ουίλι Ριντ, ο οποίος υπέπεσε σε σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων. Την ίδια τύχη θα έχει απ’ ό,τι φαίνεται ο γκαρντ Ουίλ Τσέρι, που έμεινε πίσω στον Πειραιά.

Στο ματς με τη Βαλένθια συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στη δωδεκάδα -αλλά χωρίς να αγωνιστεί- ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Την ερχόμενη εβδομάδα, με τη διπλή αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει κατά σειρά στο ΣΕΦ τις γερμανικές Άλμπα Βερολίνου (Τρίτη) και Μπάγερν Μονάχου (Παρασκευή).

Στο μεγάλο ματς της 18ης αγωνιστικής, απόψε, η Εφές νίκησε τη Μπαρτσελόνα στην Ισπανία με 82-86 και παρέμεινε στην κορυφή, με συγκάτοικο τη Ρεάλ, με ρεκόρ 15-3. Η Μπάρτσα έμεινε στο 13-5, ενώ ακολουθούν η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου και η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη με 12-6.

Ο Ράουτινς

Εβδομάδα δίχως ταξίδι περιμένει και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ πρώτα τη Μπάγερν (Τετάρτη) και στη συνέχεια τη Ζαλγκίρις Κάουνας (Παρασκευή).

Σε αυτούς τους αγώνες αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ο γκαρντ Άντι Ράουτινς, του οποίου η απόκτηση ανακοινώθηκε επίσημα απόψε. Ο 33χρονος Καναδός αγωνίστηκε πέρυσι στην τουρκική Μπαχτσεσεχίρ και ειδικεύεται στο τρίποντο.

Το «τριφύλλι» βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Αρμάνι Μιλάνο, από την οποία ηττήθηκε χθες στην Ιταλία (96-87), με ρεκόρ 10-8.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter