Euroleague: Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μπασκόνια και τίμησε τη μνήμη του Κόμπι

Euroleague: Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μπασκόνια και τίμησε τη μνήμη του Κόμπι

Zωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι-οφ παρέμεινε ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του επί της Βασκόνια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: 80-70, ημίχρονο 43-37. Η απουσία του ελαφρά τραυματισμένου Πρίντεζη δεν επηρέασε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον ρεκόρ 9-13 και βρίσκονται ένα σκαλοπάτι κάτω από την προνομιούχο 8η θέση, μετά το πρώτο μισό της 22ης αγωνιστικής. Το ματς παρακολούθησαν περίπου 6.000 θεατές στο Φάληρο.

Ο 37χρονος Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, με 16 πόντους και 4 ασίστ. Ο Ογκουστίν Ρούμπιτ, που έπαιξε βασικός αντί του Πρίντεζη, τελείωσε το ματς με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Ο νεοαποκτηθείς Οκτάβιους Έλις έκανε ένα ικανοποιητικό ντεμπούτο στην Euroleague, με απολογισμό 11 πόντους και 7 ριμπάουντ. Έπαιξαν επίσης οι Μιλουτίνοφ 10, Παπανικολάου 5, Ρότσεστι 2, Μπάλντγουιν 2, Πολ 3, Βεζένκοφ 9, Κόνιαρης.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (3 π.) τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε υποβασταζόμενος, μετά από 11 λεπτά συμμετοχής.

Πριν τον αγώνα, οι δύο ομάδες τίμησαν τη μνήμη του αλησμόνητου Κόμπι Μπράιαντ, με σιγή ενός λεπτού και τις καθιερωμένες πια “παραβάσεις” των 24 και 8 δευτερολέπτων, μέσα σε θερμό, πένθιμο χειροκρότημα.

Ο Ολυμπιακός απέτισε φόρο τιμής και στον Αντώνη Νταή, ο οποίος υπηρέτησε το τμήμα μπάσκετ επί σειρά ετών από υπαλληλικό πόστο. «Ο θάνατός του μας πρόσφερε πρόσθετο κίνητρο», δήλωσε ο Σπανούλης. Στη συνέχεια ο αρχηγός του Ολυμπιακού αφιέρωσε τη νίκη στην οικογένεια του Κόμπι Μπράιαντ και των άλλων θυμάτων του μοιραίου ελικοπτέρου.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη Βαλένθια το βράδυ της Παρασκευής (22.00). Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 6η θέση με ρεκόρ 13-8.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter