Euroleague: Ο Ολυμπιακός «ξεφορτώθηκε» και τη Μπάρτσα

Euroleague: Ο Ολυμπιακός «ξεφορτώθηκε» και τη Μπάρτσα

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός μετά το στραβοπάτημα του Μιλάνου, και μάλιστα με τρόπο απόλυτα πειστικό: 77-70 τη φιλόδοξη Μπαρτσελόνα στο Φάληρο, η δεύτερη φετινή νίκη του επί των Καταλανών, υποθήκη πρωτιάς. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 29-27.

Ο αγώνας έγινε σε γεμάτο ΣΕΦ, μπροστά σε 14.000 κόσμο. Πλέον ο Ολυμπιακός μετράει 5 συνεχόμενες soldout βραδιές στην Euroleague. Πριν τον αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ ακούστηκαν ύβρεις ενάντια στους πολιτικούς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μουδιασμένα και βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά (11-22), πριν οι εφεδρικοί του απαντήσουν με σερί 12-0 στις αρχές της β’ περιόδου. Το σκορ της ανάπαυλας διαμορφώθηκε με τρίποντο του κορυφαίου ΜακΚίσικ στην εκπνοή και οι Πειραιώτες ξέφυγαν για πρώτη φορά στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου: 48-42 και 53-45 με τρίποντα του Παπανικολάου και του Λαρεντζάκη. Ο Πίτερς έγραψε το 63-57 και ο Σάσα Βεζένκοφ έφερε τον Ολυμπιακό στο απυρόβλητο με τρίποντο από 8 μέτρα (70-63) και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποτελείωσε τους Ισπανούς.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στη 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τη Ρεάλ, με 18 νίκες και 8 ήττες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε τους Ουόκαπ 6, Κάνααν, Σλούκα 3, Λαρεντζάκη 14,  Παπανικολάου 6, ΜακΚίσικ 16, Βεζένκοφ 11, Πίτερς 6, Φαλ 5, Μπλακ 6.

Από τη Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικέβιτσιους, που αποδοκιμάστηκε στο ΣΕΦ, ο Μίροτιτς πέτυχε 19 πόντους, ενώ ο Λαπροβίτολα τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους και 8 ασίστ. Ξεχώρισαν και οι Σανλί 13, Χίγκινς 10, Κάλινιτς 8.

Τα φώτα στο ΣΕΦ θα ανάψουν ξανά το βράδυ της Πέμπτης, για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν του Αντρέα Τρινκιέρι.

Παναθηναϊκός, που παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με ρεκόρ 8-18 θα αντιμετωπίσει αύριο τη φιλόδοξη Μονακό (16-10) στο Πριγκηπάτο, χωρίς τους τραυματίες Ουόλτερς, Αγραβάνη, Γκουντάιτις.eU

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter